Αυτό το Shelby GT350R Prototype ίσως γίνει η ακριβότερη Mustang όλων των εποχών

Σχετικά άρθρα

Η Mustang του 1965 από πολλούς θεωρείται η καλύτερη Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ. Το 1965 βγήκε στην αγορά η Shelby GT350R έκδοση που κάτω από το καπό της φωλιάζει ένας V8 4,7-λίτρων κινητήρας που συνδυάζεται με ένα τετρατάχυτο κιβώτιο της Borg Warner.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε μόλις 34 μονάδες παραγωγής και σε δύο πρωτότυπα και ένα από τα πρωτότυπα, αυτό που οδήγησε και ο Ken Miles στην πίστα Green Valley το 1965, θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Mecum, ο οποίος εκτιμά πως θα γίνει η ακριβότερη Mustang όλων των εποχών.

Έχει αποκατασταθεί πλήρως, με τις εργασίες αποκατάστασης να διήρκεσαν 4 χρόνια προκειμένου το αυτοκίνητο να έρθει στην αρχική του κατάσταση. Το σπάνιο αυτό όχημα αποτελεί μέρος της συλλογής του John Atzbach και σύμφωνα με τους ειδικούς θα πουληθεί για περισσότερα από 3,75 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 3,74 εκατ. δολάρια που πουλήθηκε η Bullitt Mustang που οδήγησε ο Steve McQueen.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...