Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon. Εντυπωσιακό ρολόι με W16 κινητήρα στο εσωτερικό του

Σχετικά άρθρα

Ένα ακόμη εντυπωσιακό ρολόι παρουσίασε η ελβετική ωρολογοποιία Jacob & Co. Πρόκειται για το Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon που όπως εύκολα καταλαβαίνεις από το όνομά του, αντλεί έμπνευση από την Bugatti Chiron και κοστίζει 280.000 δολάρια (256.000 ευρώ).

https://www.youtube.com/watch?v=A10VX7VGMP8

Η κάσα έχει διαστάσεις 54 χλστ x 44 χλστ x 20 χλστ, είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, διαθέτει κρύσταλλο από ζαφείρι και έχει έναν tourbillon μηχανικό αποτελούμενο από 578 μέρη. Η αυτονομία του φτάνει τις 60 ώρες και η παρακολούθηση της γίνεται με έναν δείκτη που μιμείται την στάθμη του καυσίμου ενός οχήματος.

Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι η λειτουργική μικρογραφία του W16 κινητήρα που υπάρχει μέσα στο ρολόι. Ο κινητήρας ξεκινά να λειτουργεί όταν πατηθεί η δεξιά κορώνα του ρολογιού, με τον ατσάλινο στροφαλοφόρο άξονα να περιστρέφεται και να κινεί με την σειρά του τα πιστόνια, ενώ και τα δύο turbo αποκτούν ζωή.

Όλος ο μηχανισμός εδράζεται πάνω σε 4 “αμορτισέρ” που δίνουν την αίσθηση πως αιωρείται μέσα στη κάσα, με το λουράκι να είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ, έχοντας πόρπη από τιτάνιο. 250 τέτοια ρολόγια θα κατασκευάσει η Jacob & Co.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...