Οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία έχουν σταματήσει λόγω της ανάγκης αναθεώρησης των σχεδίων των θεμελίων, επειδή το έδαφος είναι αρκετά αμμώδες.

Η Tesla, που έχει ήδη αποψιλώσει την έκταση όπου θα δημιουργήσει το νέο της εργοστάσιο, σχεδίαζε να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου κτιρίου του εργοστασίου αυτόν τον μήνα, αλλά οι αλλαγές στα θεμέλια έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις, αφού τα νέα σχέδια θα πρέπει να πάρουν έγκριση και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Βρανδεμβούργου.

Επίσης η Tesla ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση νερού από όσο είχε αρχικά υπολογίσει, με την αλλαγή αυτή να ενσωματώνεται στα αναθεωρημένα έγγραφα περιβαλλοντικής έγκρισης που θα καταθέσει στο υπουργείο.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη περιοχή Grunheide, κοντά στο Βερολίνο και ο αρχικός προγραμματισμός της Tesla θέλει η παραγωγή του να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021.

Λόγω του εργοστασίου θα δημιουργηθούν έως και 10.000 θέσεις εργασίας, με την Tesla να έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζει 500.000 Model 3 και Model Y ετησίως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, στο οποίο θα επενδύσει 4 δισ. ευρώ και θα κατασκευάζει επίσης μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες.