Στα τέλη του περασμένου μήνα, η κοινοπραξία των SAIC, General Motors και Liuzhou Wuling, η οποία εμπορεύεται οχήματα υπό το όνομα Wuling, παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, το όνομα του οποίου τότε γνωρίζαμε ότι ήταν E5C. Σήμερα, η Wuling ανακοίνωσε ότι αυτό αλλάζει σε Hongguang Mini EV, δίνοντας παράλληλα μερικές νέες φωτογραφίες του μοντέλου.

Όπως βλέπεις, αυτό έχει μικροσκοπικές διαστάσεις, καθώς το μήκος του αγγίζει τα 2.917 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.493 χιλιοστά, το ύψος 1.621 χιλιοστά και το μεταξόνιο τα 1.940 χιλιοστά. Παρόλα αυτά, στο εσωτερικό του μπορούν να χωρέσουν έως και 4 ενήλικες επιβάτες, με την εταιρία να τονίζει πως για τον σχεδιασμό του πήρε έμπνευση από τα kei cars της Ιαπωνίας, που ξεχωρίζουν για το ευρύχωρο εσωτερικό τους, παρά τις μικρές εξωτερικές τους διαστάσεις.

Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων δημιουργείται ένας χώρος αποσκευών 740 λίτρων, με το όχημα να διαθέτει επίσης 12 αποθηκευτικούς χώρους. Φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων και κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 13,82 kWh. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 100 χλμ/ώρα.