H FIA έλεγξε τη νομιμότητα του μονοθέσιου της Racing Point

Σχετικά άρθρα

Ο τεχνικός διευθυντής της Racing Point, Andrew Green, αποκάλυψε ότι η FIA επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ομάδας για να ελέγξει τη νομιμότητα της RP20, καθώς σχεδόν όλο το υπόλοιπο grid έχει εκφράσει τα παράπονα του ότι το νέο μονοθέσιο της ομάδας μοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το περσινό μονοθέσιο της Mercedes, την W10.

Για το λόγο αυτό η RP20 πήρε το προσωνύμιο η “Ροζ Mercedes”, με τον Green να δηλώνει ότι η FIA ήταν ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα, τονίζοντας:

Δεν ξέρουμε πραγματικά για ποιο λόγο σκέφτηκαν μερικές ομάδες να διαμαρτυρηθούν. Όταν παρουσιάσαμε το μονοθέσιο, μιλήσαμε με την FIA για αυτό, η FIA ήρθε στο εργοστάσιο και έλεγξε τι κάναμε, καθώς και τα σχέδια του μονοθεσίου. Ακόμη πήραν τα σχεδιαστικά δεδομένα από τη Mercedes για το περσινό μονοθέσιο και τα συνέκριναν με το δικό μας. Έκαναν έναν ενδελεχή έλεγχο.

Και είναι απόλυτα χαρούμενοι ότι το μονοθέσιο που βγάλαμε στην πίστα, σχεδιάστηκε αποκλειστικά από εμάς. Μπορεί να έχει κάποιες ομοιότητες με τη Mercedes, αλλά αυτές είναι παρόμοιες. Δεν είναι το ίδιο. Και έτσι δεν υπάρχει λόγος για διαμαρτυρία. Μπορούν να φωνάξουν όσο θέλουν, αλλά νομίζω ότι ο λόγος που πραγματικά φωνάζουν είναι το γεγονός ότι έχασαν ένα κόλπο. Και γι ‘αυτό είναι αναστατωμένοι.

Η FIA επιβεβαίωσε τα σχόλια του Green.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα