Γαλλία: Στηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία με πακέτο 8 δισ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας, ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, που έχει ως βασικό στόχο να καταστήσει τη χώρα τον μεγαλύτερο παραγωγό “καθαρών” οχημάτων στην Ευρώπη.

Το κράτος θα συμβάλει με βοήθεια ύψους λίγο πάνω από 8 δισ, ευρώ στον τομέα,

είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της Valeo στο Ετάπλ, στη βόρεια Γαλλία.

Ο στόχος είναι η Γαλλία να γίνει η κορυφαία παραγωγός καθαρών οχημάτων στην Ευρώπη και η κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ετησίως μέσα σε διάστημα μικρότερο των 5 ετών.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, η Γαλλία θα αυξήσει στα 7.000 ευρώ, από 6.000 που είναι σήμερα, την επιδότηση για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επίσης, για κάθε εταιρικό αυτοκίνητο η επιδότηση θα διαμορφώνεται στα 5.000 ευρώ και για κάθε επαναφορτιζόμενο υβριδικό στα 2.000 ευρώ. Σε ορισμένα ηλεκτρικά, όπως το Zoe, η έκπτωση θα είναι στα 12.000 ευρώ.

Ο Macron επεσήμανε πως κανένα όχημα που κατασκευάζεται σήμερα στη Γαλλία δεν θα πρέπει να παράγεται σε άλλη χώρα, ζητώντας ουσιαστικά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μεταφέρουν φέρουν την παραγωγή τους από τις άλλες χώρες στη Γαλλία.

Όσον αφορά το κρατικό δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ προς την Renault, ο Macron ξεκαθάρισε πως δεν θα υπογραφεί μέχρις ότου η διοίκηση της εταιρείας και τα συνδικάτα ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους για το μέλλον των εργοστασίων στη Γαλλία και τις θέσεις εργασίας.

Η Renault, πρόσθεσε ο Μακρόν, θα συνεργαστεί με την PSA και την Total σε μια αποκλειστικά γαλλική κοινοπραξία για την κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...