Παρίσι: Τριπλασιάζονται τα τέλη στάθμευσης για τα βαριά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Οι κάτοικοι του Παρισιού ψήφισαν σε δημοψήφισμα χθες Κυριακή 4 Φεβρουαρίου υπέρ της τριπλασιασμού των τελών στάθμευσης για τα βαριά ιδιωτικά αυτοκίνητα όπως τα SUV. Το 54,5% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ του τριπλασιασμού των τελών στάθμευσης και το 45,5% κατά.

Παρά το γεγονός ότι μόνο το 5,7% των Παριζιάνων προσήλθε στις κάλπες, η πόλη θα τριπλασιάσει στα 18 ευρώ ανά ώρα τα τέλη στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και στα 12 ευρώ την ώρα στις γύρω περιοχές, για τα πετρελαιοκίνητα, βενζινοκίνητα, υβριδικά και plug-in υβριδικά βάρους 1,6 τόνων και άνω, καθώς και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα άνω των 2 τόνων.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι κάτοικοι του Παρισιού με έγκυρη άδεια στάθμευσης, οι οδηγοί ταξί, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι οδηγοί με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον, η στάθμευση στο κέντρο του Παρισιού θα παραμείνει δωρεάν για όλους κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις Κυριακές.

Οι αυτοκινητιστές που οδηγούν ένα βενζινοκίνητο, πετρελαιοκίνητο ή plug-in-υβριδικό όχημα που ζυγίζει περισσότερα από 1.600 κιλά (περίπου 3.500 λίβρες) θα χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα για να σταθμεύσουν στο κέντρο του Παρισιού. Όσοι οδηγούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ζυγίζει πάνω από 2.000 κιλά (περίπου 4.400 λίβρες) θα πρέπει να πληρώσουν την ίδια τιμή, η οποία θα κάνει check in στα 18 ευρώ την ώρα στο κέντρο του Παρισιού και 12 ευρώ την ώρα στις γύρω περιοχές (περίπου 19 και 13 δολάρια , αντίστοιχα).

Το αντικίνητρο για τη χρήση SUV έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα που κατάργησε τα ηλεκτρικά πατίνια ως επικίνδυνα. Σύμφωνα με τη δήμαρχο του Παρισιού, Anne Hidalgo, η χρήση ποδηλάτου έχει αυξηθεί θεαματικά στο Παρίσι.

Είμαστε περήφανοι που θέσαμε ένα καθαρά περιβαλλοντικό ερώτημα σε μια εποχή που το περιβάλλον παρουσιάζεται ως πηγή όλων των κακών. Είναι μια μορφή αντίστασης εδώ στο Παρίσι έναντι αυτού του επικίνδυνου κινήματος,

δήλωσε η δήμαρχος Anne Hidalgo μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Επί θητεία της Hidalgo οι δρόμοι του Παρισιού έχουν μεταμορφωθεί, με 84 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων να έχουν προστεθεί από το 2020.

Σύμφωνα με τον Δήμο του Παρισιού, από το τέλος των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας μέχρι το 2023 η χρήση ποδηλάτου αυξήθηκε κατά το θεαματικό ποσοστό του 71%.

Πολλοί βλέπουν με θετικό μάτι τις αλλαγές, αλλά από την άλλη, κύμα οργής ξεσηκώθηκε μεταξύ των οδηγών SUV, ένα είδος αυτοκινήτου που προτιμούν όλο και περισσότεροι οι οικογενειάρχες.

Θα κοστίζει 200 ευρώ την ημέρα. Είναι τρομερά ακριβό. Η ζωή είναι ακριβή, τα παιδιά είναι ακριβά. Σκοπεύουμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το αμάξι, το χρειαζόμαστε όμως για τις διακοπές και τα Σαββατοκύριακα,

είπε μια 37χρονη μητέρα.

Συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει στο μεταξύ η ένωση αυτοκινητιστών “40 millions d’automobilistes”, με αίτημα να είναι ελεύθεροι οι οδηγοί να επιλέγουν όποιο όχημα επιθυμούν.

Πρέπει να αντιταχθούμε σθεναρά σε αυτές τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας μας που παρουσιάζονται με ψευδές πράσινο πρόσχημα. Αν δεν το σταματήσουμε τώρα, αυτή η αδικαιολόγητη εξέγερση που καθοδηγείται από την υπερ-αστική και αντι-αυτοκινητιστική μειονότητα θα εξαπλωθεί σαν γάγγραινα σε άλλες πόλεις,

ανακοίνωσε η ένωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...