Διέρρευσε το VW Arteon Shooting Brake

Σχετικά άρθρα

Σε μια εβδομάδα από σήμερα, η Volkswagen έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τη Shooting Brake έκδοση του Arteon, μαζί με το facelift του μοντέλου, καθώς αυτό κυκλοφορεί από το καλοκαίρι του 2017.

Από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν από την Κίνα, βλέπουμε την Cross έκδοση του Arteon Shooting Brake, η οποία είναι υπερυψωμένη και φέρει πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και στα τόξα των φτερών.

https://youtu.be/HNlPHXn1Yk4

Το Arteon αποκτά νέους προφυλακτήρες, ανανεωμένα LED φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες, νέα διακοσμητικά, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3.

Το μοντέλο θα αποκτήσει νέες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, όπως το Travel Assist, που αναλαμβάνει να στρίψει, να επιταχύνει και να επιβραδύνει το όχημα όταν κινείται σε κάποιον αυτοκινητόδρομο, ακόμη και όταν κινείται με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης που χρησιμοποιεί το ενεργό cruise control και το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με τον οδηγό να χρειάζεται να κρατά τουλάχιστον με το ένα χέρι το τιμόνι.

Πάνω σε αυτό, υπάρχουν ενσωματωμένοι αισθητήρες που ανιχνεύουν το πότε το ακουμπά ο οδηγός και αν δεν το ακουμπά για περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα, το αυτοκίνητο ειδοποιεί ακουστικά και οπτικά τον οδηγό, ενώ ενεργοποιεί στιγμιαία τα φρένα για να “τραντάξει” τον οδηγό. Εάν αυτός εξακολουθεί να μην τοποθετεί τα χέρια του στο τιμόνι και δεν αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος, τότε το σύστημα φρενάρει αυτόματα το Arteon και το παρκάρει με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου.

Μηχανικά θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με την κορυφαία έκδοση Arteon R να φορά τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 333 ίππων με 450 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με ένα DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς. Το Arteon R θα φορά νέο bodykit με σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και αεροτομή. Επίσης θα εξοπλίζεται με μεγάλες ζάντες και μεγάλα φρένα με μπλε δαγκάνες.

Επίσης θα υπάρχει και η GTE plug-in υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει τον 1.400άρη TSI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων και 250 Nm ροπής με έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 ίππων), ο οποίος θα αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων-λιθίου, χωρητικότητας 13 kWh. Το σύστημα θα παράγει συνδυαστικά 245 άλογα και 400 Nm ροπή, με την κίνηση να μεταφέρεται μέσω ενός 6-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...