Η BMW παρουσίασε τις ανανεωμένες M5 και M5 Competition που διαθέτουν νέα LED φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, νέο διαχύτη, νέες απολήξεις εξατμίσεων, ενώ νέες είναι και οι ζάντες 19″ ή 20″. Η M5 Competition ξεχωρίζει από τα μαύρα χρωμιομένα στοιχεία, την αεροτομή και φυσικά από τα ειδικά σήματα.

Στο εσωτερικό συναντάμε τη τελευταία γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το iDrive 7 με οθόνη αφής 12,3″, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, νέα διακοσμητικά και νέους χρωματισμούς. To iDrive 7 υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto και over-the-air αναβαθμίσεις.

Ο ψηφιακός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant έχει πλέον εκτεταμένες λειτουργίες, βελτιστοποιημένη αλληλεπίδραση και νέα γραφικά στην οθόνη, ενώ πρεμιέρα κάνει και το νέο σύστημα πλοήγησης “BMW Maps” που βασίζεται σε cloud και προσφέρει εξαιρετικά γρήγορο και ακριβή υπολογισμό διαδρομών και ωρών άφιξης. Επίσης μπορεί να προβάλει δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με το σύστημα Integral Active Steering το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια σε ελιγμούς χαμηλής ταχύτητας, ενώ εξοπλίζονται και με τα συστήματα Lane Departure Warning, Driving Assistant Professional με ενεργή πλοήγηση. Το τελευταίο αναγνωρίζει τις απαραίτητες αλλαγές λωρίδας με βάση τα δεδομένα πλοήγησης, τις οποίες μπορεί να εκτελέσει ο οδηγός χρησιμοποιώντας τον βοηθό αλλαγής λωρίδας. Υπάρχει επίσης ένας νέος βοηθός λωρίδας έκτακτης ανάγκης που οδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μποτιλιαρίσματος.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το pre-facelift μοντέλο και έτσι κάτω από το καπό της M5 συναντάμε τον V8 4,4-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 600 ίππων με 750 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την ισχύ σε όλους τους τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να διαθέτει τις λειτουργίες 2WD, 4WD και 4WD Sport. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,4 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ/ώρα σε 11,1 δευτερόλεπτα.

Η M5 Competition αποδίδει 625 άλογα με 750 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ/ώρα σε 10,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα των M5 και M5 Competition περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, αλλά με το M Driver πακέτο αυτή αυξάνεται στα 305 χλμ/ώρα.

Η BMW έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις στην ανάρτηση της M5 με νέα αμορτισέρ, ενώ νέες είναι και οι ρυθμίσεις πλαισίου, με την M5 Competition να είναι κατά επτά χιλιοστά χαμηλότερη από την BMW M5.

Τα μεταλλικά χρώματα Brands Hatch Grey και Motegi Red είναι νέα, όπως και οι χρωματικές προτάσεις της BMW Individual, Tanzanite Blue II metallic, Aventurine Red II metallic και matt Frozen Bluestone metallic. Το Champagne Quartz metallic έχει μετονομαστεί σε Alvit Grey metallic.

Η νέα λειτουργική φιλοσοφία δύο διακοπτών στην κεντρική κονσόλα προέρχεται από την M8. Από το μπουτόν M Mode ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί τα προφίλ Road και Sport.

Το μπουτόν Setup τον μεταφέρει απευθείας στο μενού της κεντρικής οθόνης, όπου μπορεί να επιλέγει εξατομικευμένες ρυθμίσεις για το σύστημα κίνησης και το πλαίσιο. Η BMW M5 Competition προσφέρει επίσης Track mode, για γνήσια αίσθηση M σε αγωνιστικές πίστες.

Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από 120.900 ευρώ για την BMW M5 και 129.900 ευρώ για την BMW M5 Competition.