Η Volkswagen ανακοίνωσε πως περίπου το 2% των εργαζομένων της στο Μεξικό έχουν ή είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της πρόκλησης για τις εταιρείες του κλάδου που ανοίγουν ξανά τις εγκαταστάσεις τους. Η διεύθυνση της μεξικανικής θυγατρικής της Volkswagen, κάνει εκτενώς τεστ για τον SARS-CoV-2 αλλά και τεστ αντισωμάτων στους υπαλλήλους της.

Μέχρι σήμερα, έχει υποβληθεί σε τεστ περίπου το 45% των 11.364 εργαζομένων του ομίλου της VW, και το συμπέρασμα είναι πως περίπου 100, ή το 2%, έχει ή είχε μολυνθεί, διευκρίνισε η VW σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρία κάλεσε τους εργαζομένους της να επιστρέψουν, κατά μειωμένο ποσοστό, στις εγκαταστάσεις της στην Πουέμπλα, όπου παράγονται αυτοκίνητα τόσο της Volkswagen όσο και της Audi, με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να ξανάρχισαν τη δραστηριότητά τους σε άλλες περιοχές του Μεξικού μία ως δύο εβδομάδες πριν από τη VW.

Η πολιτεία Πουέμπλα είναι ανάμεσα σε αυτές που υφίστανται τα πιο βαριά χτυπήματα από την πανδημία του κορωνοϊού και οι αρχές σε αυτήν καθυστέρησαν την επανεκκίνηση της λειτουργίας βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Το Μεξικό κατέγραψε χθες 759 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 4.577 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 22.584 νεκρούς επί συνόλου 185.122 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί επίσημα ότι προσβλήθηκαν.

Ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ επικρίνεται διότι επέτρεψε να ανοίξουν ξανά εργοστάσια πολύ πρόωρα, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι οι θάνατοι ή τα κρούσματα μόλυνσης μειώνονται.