Η McLaren και η Gulf Oil International ανακοίνωσαν σήμερα μια πολυετή στρατηγική συνεργασία, η οποία επανενώνει τις δύο μάρκες, που έχουν μια μακρόχρονη και επιτυχημένη ιστορία, η οποία ξεκινά από το 1968.

Από το 2021, η Gulf θα γίνει ο προμηθευτής λιπαντικών της McLaren Automotive, με όλα τα αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρία να χρησιμοποιούν τα λιπαντικά της αμερικάνικης εταιρίας, ενώ θα προτείνονται τα καύσιμα της Gulf Oil.

Επιπλέον, ένας μικρός και αποκλειστικός αριθμός πελατών θα έχει τη δυνατότητα να βάψει το supercar του στα χρώματα της Gulf, μια διαδικασία που θα γίνεται στο χέρι από το τμήμα MSO (McLaren Special Operations). Τα χρώματα αυτά θα φέρνουν στο μυαλό την αγωνιστική F1 GTR, που αγωνίστηκε στο Le Mans τη δεκαετία του ’90.

Για τον εορτασμό της συνεργασίας, η Gulf θα υπάρχει στα μονοθέσια της McLaren στο βρετανικό Grand Prix της Formula 1, από την Παρασκευή, 31 Ιουλίου έως την Κυριακή, 2 Αυγούστου. Το λογότυπο θα υπάρχει στις φόρμες των μηχανικών και του προσωπικό της McLaren F1 καθ ‘όλη τη φετινή σεζόν της F1, συμπεριλαμβανομένων και των Lando Norris και Carlos Sainz. Το λογότυπο θα υπάρχει στο κάλυμμα των κινητήρων και στους καθρέφτες της MCL 35.