Η Skoda έδωσε σήμερα μια πρώτη ματιά του εσωτερικού του ηλεκτρικό Enyaq iV, λίγες εβδομάδες πριν από τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, που έχουν προγραμματιστεί για την 1η Σεπτεμβρίου.

Από τα σκίτσα διακρίνεται ένα ταμπλό πολλαπλών επιπέδων, με τους κεντρικούς αεραγωγούς να είναι εμπνευσμένοι από την παραδοσιακή μάσκα της Skoda, ενώ εντύπωση προκαλεί η μεγάλη οθόνη 13 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας. Αυτή, εκτός από το σύστημα ψυχαγωγίας, θα χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών.

Πίσω από το τιμόνι του Enyaq iV υπάρχει μια ακόμα οθόνη, για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και ένα πρωτοποριακό head-up display, με λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Η κεντρική κονσόλα διαθέτει έναν μικρό επιλογέα ταχυτήτων, μπροστά από το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, βλέπουμε δυο αποθηκευτικούς χώρους ένθεν και ένθεν του επιλογέα και κάτω από το ταμπλό, ενώ υπάρχει και θέση για την ασύρματη φόρτιση των smartphones.

Τέλος, υπάρχει κρυφός φωτισμός, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί βιώσιμα υλικά, με τα καλύμματα των καθισμάτων να είναι κατασκευασμένα 40% από μάλλινο ύφασμα και 60% από ίνες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, ενώ το καφέ (κονιάκ) δέρμα έχει πάρει το χρώμα του από τα φύλλα δέντρων ελιάς.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Skoda που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, με το μήκος του Enyaq iV να αγγίζει τα 4.648 χλστ., το πλάτος τα 1.877 χλστ. και το ύψος τα 1.618 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.765 χλστ., με τον όγκο του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 585 λίτρα.