Τον περασμένο μήνα ο 29χρονος David T. Hines πιάστηκε να είχε καταχραστεί σχεδόν 4 εκατ. δολάρια του προγράμματος προστασίας μισθοδοσίας (Paycheck Protection Program) στις ΗΠΑ, προκειμένου να αγοράσει μια καινούρια Lamborghini Huracan Evo, ρούχα και κοσμήματα. Επιπλέον, πλήρωσε για επισκέψεις σε θέρετρα στο Miami Beach και για ραντεβού σε σάιτ γνωριμιών.

Τώρα έγινε γνωστός πως ένας ακόμη 29χρονος, ο Lee Price III από το Τέξας των ΗΠΑ, καταχράστηκε 1,6 εκατ. δολάρια του προγράμματος προστασίας μισθοδοσίας, και αντί να πληρώσει με τα χρήματα αυτά τους υπαλλήλους του, αγόρασε μια Lamborghini Urus, ένα Ford F-350, ένα ρολόι Rolex και κάποια ακίνητα. Επίσης ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και κλαμπ.

Ο Price κατηγορείται για τραπεζική απάτη, για ψευδή δήλωση σε κρατικό ίδρυμα και για συμμετοχή σε συναλλαγές με παράνομα έσοδα, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την εισαγγελία.

Το πρόγραμμα Paycheck Protection δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να παρέχει δάνεια σε επιχειρήσεις οι οποίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του lockdown εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Αυτό συνέβαλε στο να σωθούν πολλές θέσεις εργασίας, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να κάνουν κατάχρηση του προγράμματος.