Η Mercedes δεν συμφωνεί με τη νέα Συμφωνία Ομονοίας

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes δεν είναι πρόθυμη να υπογράψει τη νέα Συμφωνία Ομονοίας, με τον Toto Wolff σε δηλώσεις του να λέει πως δεν είναι ικανοποιημένος με τους νέους όρους. Η τωρινή Συμφωνία Ομονοίας λήγει στο τέλος του 2020, με την προθεσμία για την υπογραφή της νέας συμφωνίας να είναι έως τις 12 Αυγούστου.

Ορισμένες άλλες ομάδες δήλωσαν πως είναι έτοιμες να υπογράψουν τη νέα συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των Ferrari, McLaren και Williams, αλλά η Mercedes ζητά περισσότερα. Με τη Συμφωνία Ομονοίας ορίζονται τα χρήματα που θα παίρνουν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά και τα διαφημιστικά συμβόλαια, αλλά και το επιπλέον bonus που παίρνει κυρίως η Ferrari λόγω της ιστορικότητας της και μερικές ακόμη ομάδες.

Ferrari και Liberty Media έχουν συμφωνήσει ώστε η Scuderia να διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει βέτο όποτε η ίδια το κρίνει, με την ιταλική ομάδα να παίρνει 40 εκατ. δολάρια ετησίως ως bonus λόγω της ιστορικότητας της.

Ο Wolff που πιστεύει πως και άλλες ομάδες δεν συμφωνούν με τη νέα Συμφωνία Ομονοίας, διαφωνεί κυρίως στο πως γίνεται η κατανομή των εσόδων και στις 10 ομάδες, λέγοντας:

Έχουμε καταστήσει σαφές πως είμαστε ικανοποιημένοι με μια πιο δίκαιη κατανομή των εσόδων. Ο δρόμος προς την επιτυχία πρέπει να ανταμείβεται για όλους.

Είμαστε, θα έλεγα, το μεγαλύτερο θύμα από πλευράς εσόδων με τη νέα συμφωνία. Η Ferrari έχει διατηρήσει την πλεονεκτική της θέση. Και η Red Bull, που ισορροπεί την κατάσταση με την AlphaTauri. Έτσι, εμείς είμαστε οι πιο αδικημένοι.

Θεωρώ πως η Mercedes έχει συμβάλει σημαντικά στο άθλημα όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από το γεγονός ότι είμαστε ανταγωνιστικοί στην πίστα, έχουμε και τον οδηγό με τη μεγαλύτερη απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αισθάνομαι πως κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν μας έχουν αντιμετωπίσει όπως θα έπρεπε. Επομένως, πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά νομικά, διαφημιστικά και αθλητικά θέματα ανοιχτά. Κατά την άποψή μου, δεν νιώθω έτοιμος να υπογράψω την νέα Συμφωνία Ομονοίας.

Ο Christian Horner της Red Bull Racing από τη μεριά του δηλώσει πεπεισμένους πως η Mercedes τελικά θα υπογράψει μέχρι τις 12 του μηνός.

Είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που περνάω αυτή τη διαδικασία. Είναι μία διαφορετική εμπειρία τώρα σε σχέση με τις προηγούμενες. Πιστεύω πως η συμφωνία είναι αυτή που είναι. Τα περιεχόμενά της παραμένουν απόρρητα και μένουν ανάμεσα στις ομάδες και τον διοργανωτή.

Πρέπει να δει κανείς την μεγάλη εικόνα και να το δει ως συνεργασία, ότι χρειαζόμαστε τη Liberty Media να φέρει όσα περισσότερα έσοδα μπορεί, και ενδιαφέρον και κάλυψη, που στην τελική θα ωφελήσουν τις ομάδες. Δεν θα πάρεις πάντα αυτό που θες. Είμαι βέβαιος ότι το ζήτημα θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Η F1 απάντησε στις δηλώσεις του Wolff, λέγοντας πως θεωρεί ότι οι ομάδες θα υπογράψουν τη νέα Συμφωνία Ομονοίας:

Η Formula 1 έχει συνεργαστεί με όλες τις ομάδες με συνεργατικό και εποικοδομητικό τρόπο, ακούγοντας όλες τις απόψεις τους. Αυτή η συμφωνία είναι σημαντική για το μέλλον του αθλήματος και για τους οπαδούς μας. Προχωράμε με αυτό και δεν θα καθυστερήσουμε.

Ερωτηθείς για το πόσο μακριά βρίσκεται η Mercedes από το να υπογράψει τη νέα συμφωνία, ο Wolff είπε ότι εξαρτάται από την άλλη πλευρά.

Αν είναι πρόθυμοι να καθίσουν στο τραπέζι, να συζητήσουμε τα κρίσιμα θέματα, να συνομιλήσουμε και να καταλήξουμε σε συμβιβαστικά αποτελέσματα, τότε νομίζω ότι μπορεί να προχωρήσει αρκετά γρήγορα η υπόθεση. Δεν έχω δει όμως αυτή την προσέγγιση.

Η Συμφωνία Ομονοίας είναι εμπιστευτική και δεν γίνονται ποτέ γνωστοί οι όροι που συμφώνησαν οι ομάδες με την Formula 1. Αυτό που φαίνεται να ζητά ο Wolff είναι η Mercedes να πάρει κάποιο bonus λόγω της απόδοσης της τα τελευταία χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr