Η Chevrolet ανακοίνωσε τελικά την ανάκληση της νέας Corvette λόγω των αρκετών αναφορών των κατόχων του αυτοκινήτου, οι οποίοι διαπίστωναν ανοίγουν τα καπό των αυτοκινήτων τους κατά την οδήγηση. Σύμφωνα με την εταιρία, το ζήτημα δεν οφείλεται σε κάποιο ελάττωμα που να σχετίζεται με τον σχεδιασμό ή την κατασκευή και η επιδιόρθωση τους θα γίνει μέσω over-the-air αναβάθμισης λογισμικού.

Η Chevrolet υποστηρίζει πως τα καπό ανοίγουν επειδή προηγουμένως οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων δεν τα έκλεισαν σωστά και έτσι θα βελτιώσει το λογισμικό που ενημερώσει τον οδηγό εάν το καπό δεν έχει κλείσει σωστά, ενώ δεν θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 42 χλμ/ώρα εάν το σύστημα εντοπίσει πως το καπό δεν έχει ασφαλίσει σωστά.

Επίσης η Chevrolet θα τροποποιήσει τον χρόνο που απαιτείται να είναι πατημένο το κουμπί στο κλειδί του αυτοκινήτου, προκειμένου να μειώσει την πιθανότητα ακούσιας ενεργοποίησης ανοίγματος του καπό.

Οι αλλαγές θα γίνουν μέσω over-the-air αναβάθμισης, ενώ όσοι ιδιοκτήτες το επιθυμούν μπορούν να πάνε στις κατά τόπους αντιπροσωπείες για να εγκαταστήσουν το update του λογισμικού. Σύμφωνα με την Chevrolet, από την ανάκληση επηρεάζονται 6.661 Corvette.

Στις σχετικές ειδήσεις η GM έκανε γνωστό πως περισσότερο από το 40% των νέων αυτοκινήτων που θα παρουσιάσει στη Κίνα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι ηλεκτροκίνητα. Αυτά θα κατασκευάζονται στη Κίνα και σχεδόν όλα τα ανταλλακτικά τους θα προέρχονται από τοπικούς προμηθευτές.