Όσο πλησιάζει την 9η Σεπτεμβρίου (ημέρα παρουσίασης του Air), τόσο η Lucid Motors θα μας αποκαλύπτει στοιχεία για το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό sedan της.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση των 832 χλμ. αυτονομίας του μοντέλου, σήμερα η αμερικάνικη εταιρία κάνει γνωστό ότι εξαιτίας της 900V + ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής των custom μπαταριών ιόντων λιθίου και του προηγμένου συστήματος θερμικής διαχείρισης, το Air θα μπορεί να φορτίζει με ρυθμό 20 μίλια (32 χλμ.) ανά λεπτό, με την μέγιστη δυναμική φόρτισης να ξεπερνά τα 300 kW. Αυτό μεταφράζεται σε 300 μίλια αυτονομίας (482 χλμ.) σε μόλις 20 λεπτά φόρτισης.

Επιπλέον, η Lucid ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την εταιρία δικτύου φόρτισης Electrify America, και προσφέρει στους Αμερικανούς πελάτες της δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια ετών στο συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο σταθμών της Electrify America, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν ισχύ έως 350 kW.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του Lucid Air θα μπορούν εύκολα να εντοπίζουν και να βλέπουν τη διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο τοποθεσιών φόρτισης της Electrify America σε ολόκληρη την επικράτεια των Η.Π.Α.

Για οικιακή φόρτιση, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέπτυξε το Lucid Connecting Home Charging Station. Αυτό είναι ένα powerwall που προσφέρει αμφίδρομη φόρτιση, κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Lucid Air ως προσωρινή ενεργειακή πηγή για την τροφοδότηση των σπιτιών τους. Η Lucid θα συνεργαστεί με την Qmerit για την εγκατάσταση των φορτιστών στα σπίτια των ιδιοκτητών της.