Η VW έκανε προσφορά 3,6 δισ. δολαρίων για την αγορά της Navistar International

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του έτους το Traton Group, η θυγατρική εταιρία του Volkswagen Group, που έχει κάτω από την ομπρέλα του όλες τις εταιρίες φορτηγών και λεωφορείων που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο, ήτοι MAN, Scania και Volkswagen Trucks and Buses,έκανε πρόταση εξαγοράς ύψους 2,9 δισ. δολαρίων (35 δολάρια ανά μετοχή) στην αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών Navistar International Corporation, η οποία παλαιότερα ήταν γνωστή ως International Harvester Company.

Η πρόταση εκείνη δεν είχε γίνει δεκτή από την Navistar, με τo Traton Group να επιστρέφει και να καταθέτει τώρα νέα πρόταση εξαγοράς, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων (43 δολάρια ανά μετοχή), με την Navistar να ανακοινώνει πως την εξετάζει.

Η εταιρία βαρέων οχημάτων του ομίλου Volkswagen κατέχει σήμερα το 16,8% των κοινών μετοχών της Navistar, που τις απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το 2017, το Traton Group και η Navistar επωφελήθηκαν από μια στρατηγική συμμαχία που επέτρεψε στις δύο εταιρείες να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη και να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...