Στις αρχές του έτους το Traton Group, η θυγατρική εταιρία του Volkswagen Group, που έχει κάτω από την ομπρέλα του όλες τις εταιρίες φορτηγών και λεωφορείων που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο, ήτοι MAN, Scania και Volkswagen Trucks and Buses,έκανε πρόταση εξαγοράς ύψους 2,9 δισ. δολαρίων (35 δολάρια ανά μετοχή) στην αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών Navistar International Corporation, η οποία παλαιότερα ήταν γνωστή ως International Harvester Company.

Η πρόταση εκείνη δεν είχε γίνει δεκτή από την Navistar, με τo Traton Group να επιστρέφει και να καταθέτει τώρα νέα πρόταση εξαγοράς, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων (43 δολάρια ανά μετοχή), με την Navistar να ανακοινώνει πως την εξετάζει.

Η εταιρία βαρέων οχημάτων του ομίλου Volkswagen κατέχει σήμερα το 16,8% των κοινών μετοχών της Navistar, που τις απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το 2017, το Traton Group και η Navistar επωφελήθηκαν από μια στρατηγική συμμαχία που επέτρεψε στις δύο εταιρείες να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη και να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες.