Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 προέκυψε η είδηση ότι η FIA θα τιμωρούσε τον Lewis Hamilton, επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε “Συλλάβετε τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Breonna Taylor” κατά τη διάρκεια του GP του Mugello, ενώ κατά την συνέντευξη του μετά τον αγώνα είπε “Δικαιοσύνη για την Breonna Taylor.” Τελικά η FIA δεν έκανε έρευνα για το μπλουζάκι του Hamilton, αλλά ο Βρετανός εξακολουθεί να πιστεύει πως η FIA θα ανακοινώσει μια νέα σειρά οδηγιών σχετικά με τα ρούχα που πρέπει να φορούν οι πιλότοι κατά την διάρκεια ενός GP.

Ο Hamilton, στη συνέντευξή τύπου, στο περιθώριο του GP της Ρωσίας, δήλωσε:

Δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πολλοί κανονισμοί έχουν γραφτεί για μένα τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν με έχει σταματήσει.

Η Breonna Taylor ήταν μια 26χρονη νοσηλεύτρια, η οποία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά, όταν επιτέθηκαν στο σπίτι της στο Louisville του Kentucky, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Hamilton πρόσθεσε πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την FIA και την Formula 1 λέγοντας:

Θα προσπαθήσω να συνεργαστώ με τη Formula 1 και την FIA για να βεβαιωθούμε ότι τα μηνύματα είναι σωστά. Θα μπορούσε να είναι καλύτερο; Φυσικά. Θα μπορούσε πάντα να είναι καλύτερο, αλλά αυτό είναι μέρος της καμπύλης μάθησης.

Νομίζω ότι αυτή είναι μια διαδικασία μάθησης για όλους, επειδή οι άνθρωποι ήταν ευχαριστημένοι με τους κανονισμούς για το πώς λειτουργεί η ζωή και η κοινωνία, αλλά τελικά ο κόσμος και η νεότερη γενιά ειδικότερα, έχουν μεγαλύτερη συνείδηση ​​ότι τα πράγματα δεν είναι ισότιμα και απαιτείται αλλαγή.

Χρειάζονται συνομιλίες με ανθρώπους και περιστατικά όπως αυτό που συνέβη στο Mugello, είναι η αιτία να γίνουν οι απαιτούμενες συνομιλίες που ίσως δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί αν δεν είχαν συμβεί τα περιστατικά αυτά.