Η FIA διερευνά εάν ο Lewis Hamilton παραβίασε τους κανονισμούς της φορώντας ένα μπλουζάκι με ένα μήνυμα σχετικά με τον θάνατο της Breonna Taylor, τόσο πριν όσο και μετά τη νίκη του στο GP της Τοσκάνης.

1

Ο έξι (+1) φορές πρωταθλητής της F1 ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, φορώντας ένα μαύρο T-Shirt το οποίο ανέγραφε “Συλλάβετε τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Breonna Taylor”, ενώ κατά την συνέντευξη του μετά τον αγώνα είπε “Δικαιοσύνη για την Breonna Taylor.”

2

Η 26χρονη Taylor, νοσηλεύτρια, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά, όταν επιτέθηκαν στο σπίτι της στο Louisville του Kentucky, τον περασμένο Μάρτιο.

3

Μιλώντας κατά τη συνέντευξη τύπου, ο Hamilton είπε:

Μου πήρε πολύ καιρό για να πάρω στα χέρια μου αυτό το μπλουζάκι, και ήθελα να το φορέσω και να κάνω γνωστό το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί στο δρόμο και υπάρχει κάποια που σκοτώθηκε στο σπίτι της, με τους αστυνομικούς να εξακολουθούν να περπατούν ελεύθεροι.

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα, δεν μπορούμε … πρέπει να συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε γι ‘αυτό.

4

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Hamilton ανέφερε ότι πλέον δεν οδηγεί κανένα από τα αυτοκίνητα της πλούσιας συλλογής του, παρά μόνο την ηλεκτρική Mercedes EQC, καθώς κάνει ότι μπορεί για την προστασία του περιβάλλοντος. Μεταξύ των αυτοκινήτων που κατέχει ο Βρετανός είναι μια Ferrari LaFerrari, μια Pagani Zonda, μια McLaren P1 και μια Shelby Cobra.