Η BMW θα προσφέρει την X8 και σε M υβριδική έκδοση. Αυτή έχει την κωδική ονομασία Project Rockstar και θα είναι το δυνατότερο M μοντέλο που έχει βγάλει ποτέ στην αγορά η γερμανική εταιρία.

Αυτό θα φέρει ένα plug-in υβριδικό σύνολο που θα συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8 κινητήρας με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την συνολική απόδοση να αναμένεται να αγγίζει τα 750 άλογα και τα 1.000 Nm ροπής.

To X8 έχει κωδική ονομασία G09 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, κάτι που σημαίνει ότι το X8 Μ ίσως έρθει ένα χρόνο αργότερα. Το μοντέλο θα διαθέτει 4 ανεξάρτητα ή 5 καθίσματα, με κεκλιμένη γραμμή οροφής, όχι όμως τόσο κεκλιμένη όσο αυτή των X4 και X6. Θα βασίζεται στο πλαίσιο της X7 και αναμένεται να γίνει το ακριβότερο μοντέλο της BMW.

Το “απλό” X8 θα εξοπλίζεται με τους ίδιους κινητήρες που συναντάμε στο X7, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη και η M45e έκδοση που θα συνδυάζει έναν 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 400 άλογα με 542 Nm ροπής.