Ο Hamilton ρώτησε γιατί ο Vitaly Petrov έγινε αγωνοδίκης στο GP Πορτογαλίας

Σχετικά άρθρα

Στη σημερινή media day της Formula 1 ο Lewis Hamilton εξέφρασε την έκπληξη του για τον διορισμό από την FIA του Vitaly Petrov ως ένας από τους τέσσερις αγωνοδίκες του Πορτογαλικού GP του Σαββατοκύριακου, μετά από αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε ο Ρώσος πρώην οδηγός της F1.

Ο λόγος που o έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ενοχλήθηκε με την συγκεκριμένη απόφαση είναι τα πρόσφατα σχόλια του Ρώσου, καθώς ο Petrov είπε πριν λίγες ημέρες ότι το μπλουζάκι του Hamilton με την Breonna Taylor, που φόρεσε ο Βρετανός στο GP της Τοσκάνης ήταν υπερβολικό.

Επιπλέον, ο Petrov δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες:

Τι γίνεται αν ένας από τους οδηγούς ανακοινώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος; Θα βγουν με τη σημαία του ουράνιου τόξου και θα παροτρύνουν όλους τους άλλους να γίνουν γκέι ή κάτι τέτοιο;

Με αφορμή τα παραπάνω σχόλια του Ρώσου, ο Hamilton τοποθετήθηκε σχετικά:

Δεν έχω δει όλα τα αποσπάσματα από αυτά που δήλωσε, εκτός από αυτά που μου είπατε. Οπότε, ναι, θα έλεγα είναι έκπληξη να βλέπω ότι προσλαμβάνουν κάποιον που έχει αυτές τις πεποιθήσεις και μιλάει ανοιχτά για πράγματα που προσπαθούμε να πολεμήσουμε.

Επομένως, θα πρέπει να το συζητήσετε με τη FIA, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι ‘αυτό. Αλλά πρέπει σίγουρα να βρισκόμαστε μεταξύ ανθρώπων που κατανοούν τις στιγμές που ζούμε και είναι ευαίσθητοι για τα θέματα που μας περιβάλλουν. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν ποιος είναι ο στόχος τους ή πιο συγκεκριμένα γιατί είναι εδώ, επειδή σίγουρα υπάρχουν άλλες καλές επιλογές.

Η FIA αντέδρασε άμεσα, και σε δήλωση της τόνισε:

Η FIA διορίζει τους αγωνοδίκες με σχετική εμπειρία και εξειδίκευση στη Formula 1 για να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους στο υψηλότερο επίπεδο, και οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον στη FIA να γίνουν αγωνοδίκες.

Η Ομοσπονδία δεν κάνει διακρίσεις σε αυτή τη διαδικασία με βάση απόψεις που εκφράστηκαν εκτός της λειτουργίας τους ως αγωνοδίκες της FIA, υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε τέτοια έκφραση δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς και τον κώδικα δεοντολογίας της FIA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...