Νέα, άκρως αναλυτική ψηφιακή αναπαράσταση, μας δείχνει το ατύχημα του Romain Grosjean

Σχετικά άρθρα

Το μεσημέρι της 29 Νοεμβρίου του 2020 γίναμε μάρτυρες ενός εκ των πιο τρομακτικών ατυχημάτων στην ιστορία της Formula 1, όταν κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου στο GP του Μπαχρέιν, ο Romain Grosjean έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και συγκρούστηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα ταχύτητα πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες της πίστας, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το μονοθέσιο του να κοπεί στην μέση και να πάρει αμέσως φωτιά.

Το μονοθέσιο της Haas “τρύπησε” την μπαριέρα, με το μισό μονοθέσιο, αυτό που βρίσκεται το cockpit, να περνά μέσα από αυτή. Ωστόσο, το cockpit έμεινε αναλλοίωτο, με το σύστημα halo να είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες που έσωσε την ζωή του Γάλλου οδηγού.

https://youtu.be/wPWfQes_8Go

Σύμφωνα με την αμερικάνικη ομάδα, ο Grosjean έπεσε με ταχύτητα 221 χλμ/ώρα πάνω στην μπαριέρα, και σε ένα νέο video (computer-animated) του γαλλικού Canal Plus φαίνεται ξεκάθαρα και με τον πιο παραστατικό τρόπο, το τι ακριβώς συνέβη καθ’όλη τη διάρκεια της σφοδρής σύγκρουσης του οδηγού της Haas, αναλύοντας το κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Η ψηφιακή αναπαράσταση του ατυχήματος προβλήθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μισής ώρας στο γαλλικό κανάλι, με τον Grosjean να μιλά έχοντας στο πλάι τη γυναίκα του, Marion Jolles, τον αγωνιστικό μηχανικό του και άλλα μέλη από την ομάδα της Haas.

Αυτό που τόνισε για ακόμα μια φορά ο Grosjean είναι η σωτήρια λειτουργία του Halo, αναφέροντας:

Ο Jules Bianchi μου έσωσε τη ζωή χάρη στο Halo. Αρχικά όμως δεν μου ακουγόταν ωραίο. Τι χαζός που ήμουν… Ο Jules έσωσε τη ζωή μου, όπως και τις ζωές άλλων οδηγών. Θα του είμαι για πάντα ευγνώμων για αυτό.

Δες ακόμα

Δες τον Romain Grosjean να περιγράφει πως βίωσε το ατύχημα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα