Την προηγούμενη εβδομάδα η Dacia παρουσίασε το Spring Electric, και παρότι η κυκλοφορία του στην ευρωπαϊκή αγορά αργεί, το ενδιαφέρον για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ρουμάνικης εταιρίας φαίνεται ότι είναι τεράστιο. Ωστόσο, δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι με την διάθεση του ηλεκτρικού Spring στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως γνωρίζεις, το Spring EV αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Spring Electric concept και είναι μια ανανεωμένη έκδοση του Renault City K-ZE, το οποίο πωλείται στη Κίνα και βασίζεται στο Renault Kwid. Το Spring EV -όπως και το City K-ZE- θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας της Renault με την Dongfeng, που βρίσκεται στην περιφέρεια Hubei της Κίνας.

1

Οι εργατικές ενώσεις τη Γαλλίας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες με τη συγκεκριμένη επιλογή της Renault να παράγει το Spring Electric εκτός Γαλλίας και να το πουλά στην Ευρώπη. Ο Frank Daoust, εκπρόσωπος της ένωσης CFDT, δήλωσε σχετικά:

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παραγωγή του Spring στην Κίνα. Αυτό δεν συμβαδίζει με την κυβερνητική υποστήριξη για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

Επιπλέον, αυτή η διαμάχη είναι πολύ πιθανό να γίνει πιο συχνή, καθώς είναι δεδομένο ότι όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα παράγουν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα στην Κίνα, εξαιτίας της τεχνογνωσίας της.