Η Ferrari κέρδισε μια νομική μάχη εναντίον του ελβετού σχεδιαστή μόδας Philipp Plein, με τον δεύτερο να πρέπει να πληρώσει στην ιταλική εταιρία το ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση, αλλά και επιπλέον 25.000 ευρώ για την πληρωμή των αμοιβών των δικηγόρων.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο του Μιλάνου αναφέρει πως ο Philipp Plein στην επίδειξη μόδας που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2017 χρησιμοποίησε πολλά αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και μοντέλα της Ferrari, της Lamborghini και της McLaren, όπως επίσης και μοτοσυκλέτες, τοποθετώντας στα οχήματα φώτα LED, ειδικά γραφικά και άλλα, με τους οδηγούς τους να κάνουν επιδείξεις και άλλα ακροβατικά.

Στην Ferrari δεν άρεσε η πράξη αυτή του Plein και έτσι μήνυσε τον οίκο μόδας για παράνομη χρήση του brand της Ferrari κατά τη διάρκεια της επίδειξης μόδας.

Ως αποτέλεσμα της καταδικαστικής απόφασής, ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από το site του, από όλα τα προφίλ στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και από όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες, φωτογραφίες και video του που δείχνουν τα αυτοκίνητα και το λογότυπο της Ferrari.

Στην απόφασή του το δικαστήριο συμπληρώνει πως εάν ο Plein δεν αφαιρέσει τις φωτογραφίες και τα video που δείχνουν τα αυτοκίνητα και το λογότυπο της Ferrari, θα πρέπει να πληρώσει 10.000 ευρώ για κάθε φωτογραφία και video.

Έτσι εξηγείται πλέον και το γιατί η Ferrari ζητούσε πέρυσι από τον Plein να αφαιρέσει φωτογραφίες από το προφίλ του στο Instagram.

Ο Plein άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, με την έφεση να εκδικάζεται την άνοιξη του 2021.