H Toyota παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Proace Verso, με 330 χλμ. αυτονομία

Σχετικά άρθρα

Έξι μήνες μετά την επαγγελματική έκδοση του Proace, η Toyota παρουσίασε σήμερα την επιβατική έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Το όνομα του Proace Verso Electric και για την κίνηση του φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 100 kW (136 ίππων) με 260 Nm ροπής, τοποθετημένος στον εμπρός άξονα.

Η Toyota προσφέρει δύο επιλογές για την χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων-λιθίου, με την μικρή να είναι 50 kWh και η μεγάλη 75 kWh. Με μια πλήρη φόρτιση, αυτές χαρίζουν στο όχημα αυτονομία 230 και 330 χλμ, αντίστοιχα, σε κύκλο WLTP, με την τελική ταχύτητα του Proace Electric να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο, και έτσι αυτή δεν “κλέβει” πολύτιμο χώρο από τους επιβάτες. Επιπλέον, η θέση της μειώνει το κέντρο βάρους του Proace Verso και επομένως αυτό διαθέτει σταθερότητα στον ανοιχτό δρόμο.

Για τη φόρτιση της μπαταρίας με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), μπορεί να χρησιμοποιηθεί οικιακή πρίζα 10A (2,3 kW), μονοφασικό ρεύμα 32A (7,4 kW) και τριφασικό με 16A (11 kW). Με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC), μπορεί να φορτίσει έως 100 kW, με την μικρή μπαταρία να “γεμίζει” έως το 80% της σε 30 λεπτά. Με φορτιστή 75 kW, το 80% έρχεται σε 45 λεπτά, ενώ με τριφασικό ρεύμα μπορείς να έχεις 100 χλμ. αυτονομίας σε λιγότερο από 2 ώρες.

To Proace Verso Electric προσφέρεται με τρία μήκη αμαξώματος, το Compact, το Medium και το Long, με τους αντίστοιχους όγκους χώρους αποσκευών να ανέρχονται σε 280, 640 και 1.060 λίτρα, με όλα τα καθίσματα στη θέση τους. Σύμφωνα με την έκδοση του μοντέλου και το μέγεθος του οχήματος, η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει από 5 έως 8 άτομα, επιπλέον του οδηγού.

Η διαμόρφωση του εσωτερικού είναι ευέλικτη, με 60:40 διαιρούμενα διπλά καθίσματα που επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων και προσφέρουν περισσότερο χώρο φόρτωσης όταν χρειάζεται. Τέλος, η Toyota προσφέρει εγγύηση για την μπαταρία 8 ετών και 160.000 χλμ..

Οι παραγγελίες θα ανοίξουν μέσα στον Νοέμβριο του 2020, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2021. Οι τιμές και οι πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές του θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...

Η Toyota Supra GRMN σε δοκιμές στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring η Toyota συνεχίζει τις δοκιμές της GRMN έκδοσης της Supra. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο...