Hλεκτρική αγωνιστική Alfa Romeo Giulia

Σχετικά άρθρα

Ο βελτιωτικός οίκος και αγωνιστική ομάδα Romeo Ferraris παρουσίασε το ηλεκτρικό αγωνιστικό της για το πρωτάθλημα ETCR. Η ηλεκτρική Giulia θα τρέξει στο πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουν ηλεκτρικά αγωνιστικά που βασίζονται σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Η πρόταση της Romeo Ferraris είναι η πρώτη από μια μη εργοστασιακή εταιρία, καθώς αντίστοιχα αγωνιστικά για το ETCR έχουμε δει από την Cupra και την Hyundai.

Οι κανόνες ορίζουν ότι τα αγωνιστικά πρέπει να χρησιμοποιούν ένα μοντέλο παραγωγής με τέσσερις ή πέντε πόρτες και να φέρουν ηλεκτρικό κινητήρα συνεχούς ισχύος 402 ίππων (300 kW), με τη μέγιστη ισχύ για περιορισμένο διάστημα να ανέρχεται στα 671 άλογα (500 kW).

Η Williams Advanced Engineering σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και τροφοδοτεί τις ομάδες με τις μπαταρίες (65 kWh) και τις μονάδες ελέγχου οχημάτων. Ο κινητήρας στην Giulia ETCR βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με την μετάδοση να γίνεται με κιβώτιο μονής ταχύτητας.

Έτσι, ο κινητήρας, το κιβώτιο, τα inverters, και η μπαταρία είναι κοινά για όλες τις ομάδες, με τις τελευταίες να έχουν την ελευθερία να τα τοποθετήσουν στο πλαίσιο του αυτοκινήτου κατά το δοκούν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...