Ο Romain Grosjean θα περάσει άλλη μια νύχτα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μανάμα, της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν, μιας και αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
Ο Grosjean σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό TF1 είπε πως “είδε τον θάνατο να έρχεται” καθώς προσπαθούσε να βγει από το φλεγόμενο μονοθέσιό του, συμπληρώνοντας πως “για τα παιδιά του, είπε στον εαυτό του, πως έπρεπε να καταφέρει να βγει“. Επίσης δήλωσε πως σκέφτηκε και τον Niki Lauda, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο ατύχημα που είχε στο γερμανικό GP του 1976 στη πίστα του Nurburgring.
1
Ο 34χρονος πιλότος από το φρικτό ατύχημα που είχε τη περασμένη Κυριακή έχει μονάχα μερικά εγκαύματα ελαφριού βαθμού στα χέρια και στα πόδια. Όπως είπε:
Ένιωσα πως βρισκόμουν εκεί μέσα για περισσότερο από 28 δευτερόλεπτα. Είδα τα πάντα γύρω μου να γίνονται πορτοκαλί, είδα τη ζελατίνα του κράνους μου να γίνεται ολοένα πιο πορτοκαλί, είδα φλόγες στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου, σκέφτηκα πολλά πράγματα, ανάμεσα σε αυτά και τον Niki Lauda. Είπα πως δεν είναι δυνατό να καταλήξω έτσι, όχι τώρα. Δεν μπορούσα να τελειώσω την καριέρα μου στη Formula 1 έτσι.
Για τα παιδιά μου, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να φύγω. Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά και τα ένιωσα να καίγονται ενώ ακουμπούσα το σασί. Κατάφερα να βγω και τότε ένιωσα κάποιον να με τραβά από την φόρμα μου. Έτσι ήξερα πως είχα βγει.
Ο Γάλλος αποκάλυψε επίσης ότι θα χρειαστεί σίγουρα ψυχολογική υποστήριξη για να επεξεργαστεί τα δραματικά δευτερόλεπτα του ατυχήματος στο Μπαχρέιν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:
Νομίζω ότι θα είναι αναγκαία η ψυχολογική επεξεργασία. Είδα τον θάνατο να έρχεται. Ήταν σαν δεύτερη γέννα για εμένα. Το να βγαίνω έτσι από τις φλόγες είναι κάτι που δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.
Είχα περισσότερο φόβο για την οικογένειά μου και τους φίλους μου, φυσικά για τα παιδιά μου, που μου δίνουν δύναμη και ενέργεια. Τέτοιες εικόνες δεν μπορεί να κάνει ούτε το Hollywood. Είναι το μεγαλύτερο ατύχημα που έχω δει στη ζωή μου. Το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες, εκρήγνυται, και η μπαταρία πιάνει φωτιά. Αυτό απελευθέρωσε ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια κατά την πρόσκρουση.
Ο Grosjean δεν θα λάβει μέρος στο GP που θα διεξαχθεί και αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν, αλλά θέλει να συμμετέχει στο τελευταίο GP της χρονιάς, στις 13 του μηνός, στο Αμπού Ντάμπι, ένας αγώνας που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο τελευταίος του στην Formula 1.
2
Νωρίτερα σήμερα η Haas ανακοίνωσε πως ο Nikita Mazepin θα είναι ο ένας από τους δύο πιλότους της ομάδας για το πρωτάθλημα του 2021. Η ομάδα μένει να ανακοινώσει και τον δεύτερο πιλότο, με τον Mick Schumacher, τον γιο του Michael Schumacher να είναι το φαβορί.