Κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου στο GP του Μπαχρέιν ο Romain Grosjean είχε ένα σφοδρό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το μονοθέσιο του να πέσει με ταχύτητα πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες, να κοπεί στην μέση και να πάρει αμέσως φωτιά.

Το μονοθέσιο του Grosjean “τρύπησε” την μπαριέρα, με το μισό μονοθέσιο, αυτό που βρίσκεται το cockpit, να περνά μέσα από αυτή. Ωστόσο, το cockpit έμεινε αναλλοίωτο, με το σύστημα halo να κάνει την δουλειά του, σώζοντας την ζωή του Grosjean. Σύμφωνα με την Haas, ο Grosjean έπεσε με ταχύτητα 221 χλμ/ώρα πάνω στην μπαριέρα.

Ο Grosjean κατάφερε να βγει μέσα από το μονοθέσιο μόνος του και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας για να εξεταστεί η υγεία του. Εκεί διαπιστώθηκε πως δεν έχει κάτι το σοβαρό, εκτός από μερικά μικρά εγκαύματα στα χέρια και στους αστραγάλους του. Για προληπτικούς λόγους ο Grosjean μεταφέρεται σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έχει κανένα σπασμένο πλευρό, ούτε κάποιον άλλον τραυματισμό εκτός από τα εγκαύματα.

Ο Grosjean δημοσίευσε ένα video μέσα από το νοσοκομείο, δηλώνοντας πως είναι μια χαρά στην υγεία του, έχοντας μονάχα ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και στους αστραγάλους του. Υποστήριξε πως το halo του έσωσε τη ζωή, ενώ θα παραμείνει εντελώς προληπτικά στο νοσοκομείο σήμερα το βράδυ.

Το ερώτημα είναι γιατί η μπαριέρα δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε. Πρόκειται για αστοχία υλικού ή για κάτι άλλο; Όπως και να έχει, το ευτυχές είναι πως ο Grosjean κατάφερε να βγει ζωντανός και όρθιος μέσα από ένα τόσο φριχτό ατύχημα. Είναι δεδομένο πως οι ειδικοί θα εξετάσουν το τι πήγε στραβά και η μπαριέρα ουσιαστικά έκοψε το μονοθέσιο στη μέση.

Όπως ήταν λογικό, ο αγώνας διεκόπη ώστε η κατεστραμμένη μπαριέρα να αντικατασταθεί από τσιμεντένια στηθαία.