Επίσημο: Ο Yuki Tsunoda στην AlphaTauri το 2021

Σχετικά άρθρα

Αυτό που ήταν γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες, έγινε σήμερα επίσημο, καθώς η Scuderia AlphaTauri μόλις ανακοίνωσε ότι ο Yuki Tsunoda θα είναι ο teammate του Pierre Gasly για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Ο Tsunoda είναι μέλος τόσο του προγράμματος Red Bull Junior, όσο και του αντίστοιχου νέων οδηγών της Honda. Ο 20χρονος Ιάπωνας τερμάτισε στην τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 2, οδηγώντας για την Carlin. Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο οδηγός από την Kanagawa της Ιαπωνίας, πληροί τις προϋποθέσεις για την Super License της Formula 1.

O Tsunoda θα γίνει ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που θα αγωνιστεί στην F1 μετά τον Kamui Kobayashi, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά το 2014 με την Caterham. Επιπλέον, ο νέος οδηγός της AlphaTauri γίνεται ο πρώτος οδηγός της F1 που έχει γεννηθεί το 2000, ή αργότερα.

Ο Tsunoda ήρθε στην Ευρώπη πριν από δύο χρόνια, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία, αλλά σημείωσε ταχεία πρόοδο μέσω των μικρότερων κατηγοριών μετά την κατάκτηση της Ιαπωνικής F4 το 2018. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε ένατος στην πρώτη σεζόν του στην F3, παίρνοντας μία νίκη και δύο ακόμη βάθρα, ενώ φέτος έκανε το βήμα στην F2, όπου πήρε επτά βάθρα και δύο νίκες.

Η ανακοίνωση του Tsunoda σημαίνει παράλληλα το άδοξο τέλος της καριέρας του Daniil Kvyat από την ομάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...