Στις αρχές Δεκεμβρίου η Lucid Motors ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της κατασκευής του εργοστασίου της. Αυτό βρίσκεται στο Casa Grande στην πολιτεία της Αριζόνα, 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Φοίνιξ, με το πρώτο τμήμα του εργοστασίου να έχει ικανότητα να κατασκευάζει έως και 30.000 μονάδες ετησίως, και εκεί θα ξεκινήσει η παραγωγή του Air, κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η αμερικάνικη εταιρία εξετάζει και άλλες τοποθεσίες για την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου. Αυτό θα είναι εκτός Αμερικής, και τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τζέντα στη Σαουδική Αραβία είναι μια από τις υποψήφιες τοποθεσίες.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια στην Lucid και θέλει να παρέχει μεγάλο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, τον οποίο πιθανότατα θα βρίσκεται στην περιοχή King Abdullah Economic City.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Lucid και το fund σκέφτονται επίσης την πόλη Neom για το εργοστάσιο. Η Neom είναι μια νέα πόλη που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή στα βορειοδυτικά της χώρας, με τη Σαουδική Αραβία να προσπαθεί να καθιερωθεί ως κέντρο της Μέσης Ανατολής για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Επενδύοντας στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, το σαουδαραβικό κρατικό fund αποκτά έκθεση σε επενδύσεις μακράς πνοής, υποστηρίζοντας την καινοτομία προκειμένου η οικονομία της χώρας να πάψει να έχει μονόπλευρο προσανατολισμό (από το πετρέλαιο δηλαδή).