Συνταξιοδοτείται ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ford

Σχετικά άρθρα

Ο Moray Callum αποφάσισε να βγει στη σύνταξη μετά από 38 χρόνια εργασίας στον τομέα του σχεδιασμού αυτοκινήτων. Ο Callum είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ford και της Lincoln και θα αφήσει την θέση του την 1η Μάϊου, με τον Anthony Lo να τον αντικαθιστά από την 1η Απριλίου, με τους δύο άνδρες να συνεργάζονται για ένα μήνα προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση.

Ο Callum ξεκίνησε την καριέρα του από την Chrysler και στη συνέχεια πήγε στην Peugeot Citroen. Το 1988 έγινε σύμβουλος σχεδιαστής με τον οίκο Styling Ghia, ενώ το 1995, ο Callum μεταφέρθηκε στη Ford, όπου το πρώτο του έργο ήταν η ανάπτυξη της 4ης γενιάς του Taurus.

Το 2001 ανέλαβε την εποπτεία του σχεδιαστικού τμήματος της Mazda, ενώ το 2006 επέστρεψε στην Ford για να γίνει ο επικεφαλής των επιβατικών αυτοκινήτων της στη Βόρεια Αμερική. Το 2009 έγινε επικεφαλής σχεδιασμού όλων των αυτοκινήτων της Ford και της Lincoln στις ΗΠΑ, ενώ από το 2014 ανέλαβε την θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της Ford και της Lincoln παγκοσμίως.

Ο Moray Callum είναι ο αδερφός του Ian Callum, που αποσύρθηκε από την θέση του αρχισχεδιαστή της Jaguar Land Rover το 2019 και πλέον “τρέχει” την δική του εταιρία σχεδιασμού.

Ο Anthony Lo κατέχει επί του παρόντος την θέση του αντιπροέδρου του εξωτερικού σχεδιασμού στο Groupe Renault. Η καριέρα του ξεκίνησε στη Lotus σχεδιάζοντας την Carlton, το 1990 μετακόμισε στην Audi, όπου σχεδίασε και το Avus concept. Το 1993 πήγε στη Mercedes-Benz ενώ το 2000 στη Saab. Το 2004 έγινε ο διευθυντής προηγμένου σχεδιασμού της GM στην Ευρώπη, ενώ από το 2010 εργάζεται για λογαριασμό της Renault, σχεδιάζοντας μεταξύ άλλων τα Captur, Dezir, R-Space, Frenzy, Twin’Z, Twin’Run και Trezor, καθώς και το Dacia Duster 2ης γενιάς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...