Η Morgan ετοιμάζει το Plus 8 GTR

Σχετικά άρθρα

Η Morgan ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το Plus 8 GTR, μια νέα ειδική έκδοση του μοντέλου. Ακολουθώντας τα βήματα του Aero GT, του one-off SP1 και του ένδοξου Aeromax, το GTR θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, με την μικρή βρετανική εταιρία να περιορίζει την παραγωγή του σε μόλις εννέα αυτοκίνητα, χωρίς να γίνεται ακόμα γνωστή η τιμή του.

Η Morgan αναφέρει ότι το Plus 8 GTR είναι το πρώτο από τα “αρκετά” ειδικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει το 2021 και αντλεί έμπνευση από τον αγωνιστικό “Big blue” GT της δεκαετίας του ’90, με το Plus 8 GTR να είναι ένα από τα πιο ακραία μοντέλα της Morgan.

Η παραγωγή του Plus 8 έληξε το 2018, ωστόσο ένας αριθμός σασί και κινητήρων του αυτοκινήτου που είχαν αγοραστεί για ένα project άλλης εταιρίας, αγοράστηκαν πίσω από την Morgan, και θα χρησιμοποιηθούν για το GTR.

Μηχανικά, το Plus 8 GTR θα χρησιμοποιεί τον 4,8-λίτρων (N62) ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της BMW, που θα συνδυάζεται είτε με εξατάχυτο χειροκίνητο, είτε με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. Αν και η τυπική απόδοση του ανέρχεται στα 370 άλογα, η Morgan δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την ισχύ που θα έχει στο GTR.

Η παραγωγή του Morgan Plus 8 GTR θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι παραδόσεις του. Και τα εννέα αυτοκίνητα θα είναι παραμετροποιημένα στις επιθυμίες του κάθε αγοραστή, με την ομάδα σχεδιασμού της εταιρείας να δίνει σε κάθε αυτοκίνητο ιδιαίτερη προσοχή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Morgan Plus Four

Την facelift έκδοση του Plus Four παρουσίασε η Morgan, με το ρετρό βρετανικό roadster να φέρει νέα LED φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω, νέο splitter, νέους...

Η Morgan συνεργάζεται με την Pininfarina για ένα ειδικό coachbuilt μοντέλο

Η Morgan ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τον ιταλικό οίκο σχεδιασμού Pininfarina, ώστε να παρουσιάσει ένα ειδικό μοντέλο το οποίο πιθανότατα θα λανσαριστεί στα τέλη...

Η Morgan επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες με το λανσάρισμα του Super 3

Η Morgan ανακοινώνει σήμερα το λανσάρισμα του Super 3 στις Ηνωμένες Πολιτείες, που σηματοδοτεί την επιστροφή της μικρής βρετανικής εταιρίας στη χώρα. Το Super 3...