Η Morgan ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το Plus 8 GTR, μια νέα ειδική έκδοση του μοντέλου. Ακολουθώντας τα βήματα του Aero GT, του one-off SP1 και του ένδοξου Aeromax, το GTR θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, με την μικρή βρετανική εταιρία να περιορίζει την παραγωγή του σε μόλις εννέα αυτοκίνητα, χωρίς να γίνεται ακόμα γνωστή η τιμή του.

Η Morgan αναφέρει ότι το Plus 8 GTR είναι το πρώτο από τα “αρκετά” ειδικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει το 2021 και αντλεί έμπνευση από τον αγωνιστικό “Big blue” GT της δεκαετίας του ’90, με το Plus 8 GTR να είναι ένα από τα πιο ακραία μοντέλα της Morgan.

Η παραγωγή του Plus 8 έληξε το 2018, ωστόσο ένας αριθμός σασί και κινητήρων του αυτοκινήτου που είχαν αγοραστεί για ένα project άλλης εταιρίας, αγοράστηκαν πίσω από την Morgan, και θα χρησιμοποιηθούν για το GTR.

Μηχανικά, το Plus 8 GTR θα χρησιμοποιεί τον 4,8-λίτρων (N62) ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της BMW, που θα συνδυάζεται είτε με εξατάχυτο χειροκίνητο, είτε με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. Αν και η τυπική απόδοση του ανέρχεται στα 370 άλογα, η Morgan δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την ισχύ που θα έχει στο GTR.

Η παραγωγή του Morgan Plus 8 GTR θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι παραδόσεις του. Και τα εννέα αυτοκίνητα θα είναι παραμετροποιημένα στις επιθυμίες του κάθε αγοραστή, με την ομάδα σχεδιασμού της εταιρείας να δίνει σε κάθε αυτοκίνητο ιδιαίτερη προσοχή.