Η Goodyear Tire & Rubber ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει την ανταγωνιστική Cooper Tire & Rubber, έναντι 2,5 δισ. δολαρίων. Με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, η συμφωνία αποτιμά την Cooper στα 54,36 δολάρια ανά μετοχή με premium 24%.

Η Goodyear τόνισε πως οι μέτοχοι της θα κατέχουν περίπου το 84% της συγχωνευμένης εταιρείας μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που αναμένεται στο δεύτερο μισό του έτους, ενώ οι μέτοχοι της Cooper θα ελέγχουν το 16%. Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της Cooper ενισχύεται 28,5%, ενώ αυτή της Goodyear κατά 16,2%. Να σημειωθεί πως ήδη τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών έχουν ήδη εγκρίνει τη συμφωνία.

Η Cooper Tire & Rubber ιδρύθηκε το 1918 και βάση εσόδων είναι ο 5ος μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στη Βόρεια Αμερική. Απασχολεί περίπου 10.000 υπαλλήλους σε 15 χώρες και εκτός από τις μάρκες Cooper διαθέτει και τις Mastercraft, Roadmaster και Mickey Thompson.

Για την Goodyear, η συμφωνία θα διπλασιάσει σχεδόν την παρουσία της στην Κίνα, ενώ η Cooper θα αποκτήσει πρόσβαση στις 2.500 τοποθεσίες λιανικής της Goodyear. Η συνδυασμένη εταιρία θα απασχολεί 72.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.