H Renault εισέπραξε €1,1 δισ. από την πώληση των μετοχών της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Χθες η Renault έκανε γνωστό ότι βγάζει προς πώληση τις μετοχές που κατέχει στην Daimler (μητρική εταιρία της Mercedes), και σήμερα η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε την επιτυχή πώληση ολόκληρου του μεριδίου της στην γερμανική εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα, οι 16.448.378 μετοχές -που αντιπροσωπεύουν το 1,54% του μετοχικού κεφαλαίου της Daimler-, πουλήθηκαν σε τιμή των 69,50 ευρώ ανά μετοχή, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά θα εισπράξει ένα ποσό περίπου 1,143 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα αυτής της πώλησης θα επιτρέψουν στον Όμιλο Renault να επιταχύνει την οικονομική απομόχλευση των δραστηριοτήτων στον τομέα των αυτοκινήτων. Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η συνεργασία μεταξύ της Renault και της Daimler παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από αυτήν την οικονομική συναλλαγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Ήδη 50.000 παραγγελίες για το Renault 5 E-Tech

Στα τέλη του περασμένου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης αποκαλύφθηκε το Renault 5 E-Tech, και τώρα -σχεδόν δύο εβδομάδες μετά- ο...
Autoblog.gr