Η BMW παρουσίασε το iDrive 8.0

Σχετικά άρθρα

Η BMW παρουσιάζει τη νέα γενιά του συστήματος iDrive, με το iX να γίνεται το πρώτο της μοντέλο που θα το έχει, ενώ θα ακολουθήσει το i4. Το σύστημα φέρει την καμπυλωτή οθόνη που συνδυάζει δύο οθόνες, μια 12,3″ που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια 14,9″ στο κέντρο του ταμπλό. Στο κεντρικό ταμπλό συναντάμε στον iDrive περιστροφικό διακόπτη και γύρω του υπάρχουν πλήκτρα αφής.

Η 8η γενιά του iDrive φέρει το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 που αποκτά νέα εμφάνιση και νέα διάταξη έτσι ώστε όλα να φαίνονται πιο κομψά και πιο μοντέρνα. Διαθέτει βοηθό ομιλίας (Intelligent Personal Assistant) ο οποίος έχει γίνει εξυπνότερος, αναπτύσσει φυσικούς διαλόγους, με τον χρήση να μπορεί να δώσει ένα όνομα σε αυτόν. Το σύστημα υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις, με την BMW να έχει μειώσει τους φυσικούς διακόπτες κατά 50% και να υποστηρίζει πως η ρύθμιση των λειτουργιών γίνονται ευκολότερα μέσω φωνητικών εντελών.

Το σύστημα υποστηρίζει 5G συνδεσιμότητα, Apple CarPlay και Android Auto, ενώ οι ρυθμίσεις μπορούν να μεταφερθούν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, μιας και αποθηκεύονται στον λογαριασμό BMW ID του χρήστη. Η αντικαθιστά το Driving Experience Control με το My Modes που παραμετροποιεί 10 διαφορετικά συστήματα του αυτοκινήτου, όπως το σύστημα διεύθυνσης, οι ρυθμίσεις του πλαισίου, η απόδοση του κινητήρα κτλ.

Αρχικά θα υπάρχουν τρία προφίλ οδήγησης, τα Efficient, Sport και Personal, με το πρώτο να εστιάζει στη μειωμένη κατανάλωση, το δεύτερο στις επιδόσεις, ενώ στο τρίτο ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ο ίδιος την ρύθμιση κάθε υποσυστήματος, προσαρμόζοντας το αυτοκίνητο στις ανάγκες του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...