Η Hyundai παρουσίασε σήμερα το νέο πολυμορφικό της, το Staria, πριν από την ψηφιακή παγκόσμια πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Το μοντέλο αντικαθιστά τα H1/Starex/iMax, και -σύμφωνα με την Hyundai- θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές, χωρίς να αποκαλύψει ποιες ακριβώς.

Το Staria είναι σχεδιασμένο τόσο για οικογένειες όσο και για επιχειρήσεις, με την εταιρία να αναφέρει ότι παρέχει εξαιρετική άνεση και ευκολία, κάτι που θα κάνει το Staria ιδανικό τόσο για επαγγελματική όσο και για οικογενειακή χρήση. Προσφέρει μια σειρά ρυθμίσεων για τα καθίσματα, που μετατρέπεται από 2θέσιο έως 11θέσιο, ενώ η έκδοση Premium διατίθεται σε 7, 9 και 11 θέσεις.

Το minivan διαθέτει φουτουριστικό εξωτερικό σχεδιασμό, με την Hyundai να αναφέρει ότι το μοντέλο σχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω, μια νέα μεθοδολογία σχεδιασμού για τη μελλοντική κινητικότητα, που ξεκινά τη διαδικασία σχεδιασμού με το εσωτερικό και την επεκτείνει στο εξωτερικό. Αυτή είναι η απάντηση της Hyundai στις πρόσφατες αλλαγές στις ανάγκες των καταναλωτών που δίνουν προτεραιότητα στη χρήση του εσωτερικού χώρου.

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει ότι το Staria μοιάζει με διαστημόπλοιο, όπου στο εμπρός μέρος κυριαρχείται από μια μεγάλη LED λωρίδα που διατρέχει το πλάτος από φτερό σε φτερό, με τα φωτιστικά σώματα να είναι τοποθετημένα χαμηλότερα και στα άκρα της μεγάλης μάσκας. Στο προφίλ, μπορούμε να δούμε δύο συρόμενες πίσω πόρτες, πολύ μεγάλα παράθυρα, ψηλή οροφή και κάθετα τοποθετημένα πίσω φώτα, που αποτελούνται από πολλά LED (Parametric Pixel), όπως αυτά του Ioniq 5.

Στο εσωτερικό, εμπνευσμένο από το σαλόνι ενός κρουαζιερόπλοιου, το Staria προσφέρει “μια πολυτελή αίσθηση και χαλαρό χώρο”. Η καμπίνα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που βρίσκεται ψηλά και στη μέση του ταμπλό, ενώ ο οδηγός έχει μπροστά του μια οθόνη 10,25 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.