Μέσα στο έτος η Stellantis, η νέα εταιρία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και της PSA θα παρουσιάσει 11 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ επιθυμία της είναι οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων να ξεπεράσουν τις 400.000 μονάδες, σχεδόν 3 φορές περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, όπου πούλησε 139.000 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Έως το 2025 η Stellantis θέλει να προσφέρει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις όλων των μοντέλων της στην Ευρώπη, έτσι ώστε να μην πληρώνει τα πρόστιμα που σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων και για φέτος υπολογίζεται πως θα ανέλθουν στα 1,8 δισ. ευρώ.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας η Stellantis θέλει το 38% των ευρωπαϊκών πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτροκίνητα οχήματα, με το ποσοστό αυτό για φέτος να υπολογίζεται στο 14%. Έως το 2030 τα ηλεκτρικά της μοντέλα αναμένεται να αποτελούν το 70% των ευρωπαϊκών πωλήσεων και το 35% των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Στις σχετικές ειδήσεις η Fiat αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή του 500e, μιας και ήδη έχει κατασκευάσει 32.000 τέτοια και έχει δημιουργηθεί στοκ αρκετών εβδομάδων. Γι’αυτό την επόμενη εβδομάδα η παραγωγή του θα γίνεται μόνο σε μια βάρδια.

Η Fiat θα προσφέρει το μοντέλο και σε επαγγελματική έκδοση Van ελπίζοντας πως αυτή θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων. Πέρυσι η Fiat ήθελε να πουλήσει 15.000 500e, αλλά τελικά κατάφερε να πουλήσει 6.353.