Εκτός από τις βασικές ενδείξεις, ένα ελαστικό έχει στα πλαϊνά του πάρα πολλές ακόμα, και με μια προσεκτική ματιά θα δεις και τρεις λέξεις που ακολουθούνται από αριθμούς ή γράμματα. Για παράδειγμα: Treadware 360, Traction A, Temperature A.

Οι τρεις αυτοί δείκτες πρόκειται για την βαθμονόμηση ποιότητας των ελαστικών (Uniform Tire Quality Grade, UTQG). Το Treadware μας δείχνει πόσο γρήγορα φθείρεται το λάστιχο μας και εύρος των τιμών του είναι ανάμεσα στο 60 και το 620, σε βήματα των 20, με την ένδειξη αναφοράς να είναι 100.

Για παράδειγμα, ένα ελαστικό με ένδειξη Treadware 50 θα φθαρεί 2 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με ένα ελαστικό με ένδειξη 100. Από την άλλη, ένα ελαστικό με ένδειξη 150 θα φθαρεί 1,5 φορά λιγότερο γρήγορα σε σχέση με ένα ελαστικό με ένδειξη 100. Άρα συμπεραίνουμε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ένδειξη φθοράς (Treadwear), τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια ζωής του ελαστικού σας.

Ακόμα, ο χαμηλός δείκτης επισημαίνει ότι η γόμα του ελαστικού είναι πιο μαλακή και αντίστοιχα όσο πιο υψηλός είναι ο δείκτης, τόσο πιο σκληρή είναι η γόμα του ελαστικού. Σήμερα, το 98% των ελαστικών έχουν δείκτη 600 ή χαμηλότερο, το 92% έχουν δείκτη 500 ή χαμηλότερο, το 72% έχουν δείκτη 400 ή χαμηλότερο, το 40% έχουν δείκτη 300 ή χαμηλότερο και το 15% έχουν δείκτη 200 ή χαμηλότερο.

Το Tyre Reviews θέλησε να δει πως επηρεάζει η ένδειξη Treadware την πρόσφυση και την απόδοση μερικών ελαστικών επιδόσεων στην πίστα. Για τον λόγο αυτό, πήρε μια Chevrolet Camaro SS 1LE και πήγε στην πίστα Nelson Ledges, στο Οχάιο των Η.Π.Α.

Τα ελαστικά που δοκιμάστηκαν ήταν τα Michelin Pilot Sport 4 S, Michelin Pilot Sport Cup 2, Goodyear Eagle F1 Supercar 3, Goodyear Eagle F1 Supercar 3R και τα Yokohama R888R.