Η Williams Advanced Engineering σε συνεργασία με την Italdesign παρουσίασε την πλατφόρμα EVX, μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να κατασκευαστούν σεντάν, SUV, cabro και super GT ηλεκτρικά μοντέλα.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για αγορά από όποια αυτοκινητοβιομηχανία την θέλει και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως το carbon πλαίσιο της μπαταρίας είναι ενσωματωμένο στις μπροστά και πίσω δομές του πλαισίου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις που αναπτύσσονται σε περίπτωση ατυχήματος να διοχετεύονται μέσω εσωτερικών ενισχύσεων στα ενσωματωμένα στο πλαίσιο πλευρικά μαρσπιέ. Παράλληλα, οι ενισχυμένες μπροστά και πίσω δομές του πλαισίου συμβάλλουν στην υψηλή στρεπτική ακαμψία του.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα σύνθετα υλικά και αλουμίνιο και υποστηρίζει τη κατασκευή αυτοκινήτων με μεταξόνιο από 2,9 έως 3,1 μέτρων, ενώ υποστηρίζει κίνηση στους πίσω και σε όλους τους τροχούς. Η πλατφόρμα αντέχει ιπποδυνάμεις έως 1.360 άλογα (1.000 kW) και μπαταρίες από 104 έως 160 kWh, με την μεγαλύτερη μπαταρία να προσφέρει αυτονομία έως 1.000 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Οι εταιρίες δηλώνουν πως θα μπορούν να παράγουν έως 10.000 πλατφόρμες ετησίως, με τις 500 να κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Italdesign στο Τορίνο.