Αυτή η Toyota Corolla Levin (AE86) έχει τον κινητήρα του GR Yaris κάτω από το καπό

Σχετικά άρθρα

Ο Dino Dalle Carbonare, drifter και ιδιοκτήτης μιας Toyota Corolla Levin (AE86), θέλησε να κάνει μια αρκετά ενδιαφέρουσα “μεταμόσχευση” στο αυτοκίνητο του, και έτσι στη θέση του εργοστασιακού 1.600άρη ατμοσφαιρικού τετρακύλινδρου κινητήρα (4A-GE), τοποθέτησε τον 1.600 τρικύλινδρο turbo κινητήρα (G16E-GTS) του νέου GR Yaris.

Οι διαφορές των κινητήρων είναι αμέτρητες, καθώς -ξεκινώντας από την ιπποδύναμη- ο πρώτος αποδίδει 130 άλογα στις 6.600 σ.α.λ. και 150 Nm ροπή στις 5.200 σ.α.λ., ενώ ο δεύτερος 261 άλογα στις 6.500 σ.α.λ. και 360 Nm ροπή στις 3.000 σ.α.λ. Με τις επιδόσεις στο νέο ιαπωνικό hothatch να είναι ήδη εκπληκτικές, μπορείς να φανταστείς πως θα κινεί το AE86 που είναι σχεδόν 280 κιλά ελαφρύτερο.

Επιπλέον είναι μεγαλύτερος σε διαστάσεις, γι’αυτό χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε νέες βάσεις για να χωρέσει στο engine bay του AE86, με την διαχείριση του κινητήρα να γίνεται από τον εγκέφαλο Link Fury X, ο οποίος διαθέτει custom καλωδίωση.

Η μετάδοση προέρχεται από το GT86, αν και μελλοντικά θα τοποθετηθεί ένα σειριακό κιβώτιο, με τον πίσω άξονα να είναι από το Toyota Crown έκτης γενιάς (S110), και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης από το Toyota Altezza, κοινώς γνωστό ως Lexus IS πρώτης γενιάς.

Δες ακόμα

Ένα Toyota -HachiRoku- AE86 με V8, δεν βρίσκει πρόσφυση ούτε στο δυναμόμετρο

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...