Μια ομάδα 30-40 ακτιβιστών της Greenpeace βρέθηκαν σε έναν χώρο του λιμανιού στο Έμντεν της Γερμανίας, όπου πήραν τα κλειδιά από 1.500 νέα αυτοκίνητα της Volkswagen, της Audi, της Porsche και της Skoda, με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, που βρίσκονται παρκαρισμένα στον χώρο και περιμένουν να φορτωθούν σε πλοία για να μεταφερθούν στις χώρες του κόσμου για να πουληθούν. Επίσης άφησαν ένα πανό με το λογότυπο της VW να στάζει λάδι.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει 14 ακτιβιστές, με την Greenpeace να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της πως προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση επειδή πιστεύει πως η Volkswagen δεν είναι “αρκετά πράσινη”, θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός πως η γερμανική εταιρία παρουσιάζεται ως πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν το 90% των αυτοκινήτων που κατασκευάζει εξακολουθούν να διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Greenpeace ζητά από το VW Group να σταματήσει άμεσα την ανάπτυξη νέων πετρελαιοκινητήρων και βενζινοκινητήρων και να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης επειδή αυτά ρυπαίνουν το περιβάλλον.