Επίσημο: Νέο Toyota Land Cruiser

Σχετικά άρθρα

Η Toyota πραγματοποίησε σήμερα τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της νέα γενιάς του Land Cruiser (300 Series), με το αυτοκίνητο να θέλει να συνεχίσει την 70χρονη κληρονομιά του μοντέλου, το οποίο έχει πάνω από 10,4 εκατομμύρια πωλήσεις σε 170 χώρες.

Η ιαπωνική εταιρία αναφέρει ότι κατά την εξέλιξη του νέου Land Cruiser είχε δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος ήταν να “κληρονομήσει” και να εξελίξει το πνεύμα της αξιοπιστίας, αντοχής και απόδοσης εκτός δρόμου, που έχει συνδεθεί με το Land Cruiser, ενώ ο δεύτερος ήταν να δημιουργήσει μια εμπειρία οδήγησης ικανή να αντιμετωπίσει κάθε τύπο δρόμου, και να γυρίσει ο οδηγός στην βάση του με ασφάλεια.

Το ιαπωνικό off-road μοντέλο διατηρεί την body-on-frame δομή του και βασίζεται στην TNGA-F πλατφόρμα της Toyota. Έχουν γίνει αρκετές τροποποιήσεις που καθιστούν το νέο πλαίσιο πιο ελαφρύ, όντας επίσης πιο άκαμπτο, με το συνολικό βάρος να έχει μειωθεί κατά 200 κιλά. Επιπλέον, το κέντρο βάρους έχει μετακινηθεί πιο χαμηλά στο έδαφος και πιο κοντά στον χώρο των επιβατών για να επιτευχθεί ένα πιο χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ για τον ίδιο λόγο η Toyota τοποθετεί οροφή από αλουμίνιο.

Κατά την διάρκεια της εξέλιξης του, η Toyota έδωσε το Land Cruiser σε πολλούς οδηγούς για να το δοκιμάσουν, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασιακών της οδηγών του Rally Dakar, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο μοντέλο θα μπορεί να κινηθεί απρόσκοπτα εντός και εκτός δρόμου.

Το μήκος του αγγίζει τα 4.965 χλστ., το πλάτος τα 1.990 χλστ. και το ύψος τα 1.945 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.850 χλστ. και η απόσταση από το έδαφος στα 230 χλστ. Η γωνία προσέγγισης είναι στις 32 μοίρες και η γωνία διαφυγής 24 μοίρες. Μηχανικά, το νέο Land Cruiser αφήνει στο παρελθόν τον 5,7-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα και στην θέση του συναντάμε έναν 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης, ενώ υπάρχει και ένας πετρελαίου.

Ο πρώτος προέρχεται από το Lexus LS 500, και αποδίδει 420 άλογα με 650 Nm ροπής, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτ. Ο δεύτερος είναι 3,3-λίτρων turbodiesel και αποδίδει 309 ίππων με 700 Nm ροπής, ενώ και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς, μέσω τριών διαφορικών. Η Toyota δεν αναφέρει στοιχεία κατανάλωσης, αλλά τονίζει ότι χάρη στη νέα πλατφόρμα, το μικρότερο βάρος και τους πιο αποδοτικούς κινητήρες, το νέο Land Cruiser έχει μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 10%, σε σύγκριση με το παλιό.

Η παραγωγή του βενζινοκίνητου μοντέλου ξεκινά την 1η Ιουλίου, ενώ η diesel έκδοση θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις 19 Ιουλίου, με την κυκλοφορία τους να έχει οριστεί για το τρέχον καλοκαίρι.

Η Toyota έκανε γνωστό ότι αναμένονται εκδόσεις με περισσότερη ισχύ, ενώ επιβεβαίωσε σήμερα και την GR Sport έκδοση. Αυτή θα εστιάζει κυρίως σε εκτός δρόμου διαδρομές, με την Toyota να μην αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο. Ανέφερε, όμως, ότι θα το αποκαλύψει αργότερα φέτος, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες αγορές θα κυκλοφορήσει.

Οι τομείς εστίασης κατά την εξέλιξη περιελάμβαναν την απόδοση της ανάρτησης, για να επιτύχουν τη βέλτιστη άρθρωση των τροχών, διατηρώντας τους τροχούς σε επαφή με το έδαφος σε ανώμαλο έδαφος.

Η Toyota εξοπλίζει το αυτοκίνητο με το σύστημα Electronic Kinetic Dynamic Suspension System (E-KDSS), όντας το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που το διαθέτει. Επιπλέον, το νέο Land Cruiser 300 είναι επίσης το πρώτο Toyota που υιοθετεί το Multi-Terrain Monitor, το οποίο δίνει στον οδηγό μια πραγματική εικόνα της επιφάνειας του δρόμου από κάτω, γύρω από το όχημα και τη θέση των τροχών. Το σύστημα Multi-Terrain Select κρίνει αυτόματα την ποιότητα της επιφάνειας οδήγησης και υιοθετεί τον πιο κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης.

Το εσωτερικό είναι εντελώς νέο, με το αυτοκίνητο να διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων και στο ταμπλό υπάρχει οθόνη 12,3 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αυτό υποστηρίζει Android Auto και Apple CarPlay, ενώ υπάρχει head-up display, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο τιμόνι, ιονιστής αέρα, ασύρματος φορτιστής smartphones, κάμερες 360 μοιρών και σύστημα ελέγχου ταυτότητας μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...