Στο σφυρί το εκπληκτικό Ford Shelby Cobra Concept του 2004

Σχετικά άρθρα

Ο οίκος δημοπρασιών Mecum Auctions θα βγάλει προς πώληση στο Monterey των ΗΠΑ, στις 12-14 Αυγούστου, το Shelby Cobra Concept του 2004, το οποίο από το 2017 ανήκει σε έναν πρώην μηχανικό της Ford.

Ο λόγος για τον Chris Theodore, ο οποίος είχε τη θέση του αντιπροέδρου ανάπτυξης προϊόντων της Ford και έδωσε 825.000 δολάρια για να το αποκτήσει, με τον Theodore να είχε συμβάλει στη κατασκευή του, στις αρχές της δεκαετίας των ’00s.

Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από την AC Cobra και είναι πλήρως λειτουργικό. Διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και bespoke εμπρός υποπλαίσιο, επίσης από αλουμίνιο. Έχει επίσης την ίδια εμπρός και πίσω ανάρτηση με το Ford GT, φρένα της Brembo και στις τέσσερις γωνίες, ενώ πατά σε ειδικούς τροχούς της BBS, επτά ακτίνων.

Μηχανικά, η ισχύς προέρχεται από έναν αλουμινένιο 6,4 λίτρων ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, με λίπανση ξηρού κάρτερ, απόδοσης 605 ίππων. Αυτός συνδυάζεται με το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της Ricardo, του Ford GT, το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το αυτοκίνητο είναι street legal, αλλά η αγγελία δεν αναφέρει πόσα χλμ. έχει “γράψει” συνολικά. Ωστόσο, γίνεται γνωστό ότι ο Carroll Shelby το οδήγησε για περίπου 240 χλμ. στην πίστα Irwindale Speedway, στην California, κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής του παρουσίασης το Δεκέμβριο του 2003.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...