Την άνοιξη του 2020 διέρρευσαν για πρώτη φορά φωτογραφίες της νέας BMW 2-Series coupe, και έκτοτε έχουν ακολουθήσει αρκετές. Με την αποκάλυψη της νέας γενιάς του μοντέλου να απέχει μόλις πέντε ημέρες, καθώς θα γίνει στο Goodwood την ερχόμενη Πέμπτη, σήμερα διέρρευσε μια φωτογραφία της νέας M2.

H νέα γενιά θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πισωκίνητη, και μηχανικά η M2 θα εξοπλίζεται με τον S58 twin-turbo 3,0-λιτρο κινητήρα των νέων X3 M και X4 M. Αυτός στην περίπτωση της M2 θα αποδίδει κοντά στα 420-430 άλογα, με 550 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα σχεδόν 285 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο, είτε με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ενεργού M διαφορικού. Το μοντέλο αναμένεται στην αγορά το 2022 και η BMW θα την προσφέρει με ήπιο υβριδικό κινητήρα στο μέσο του κύκλου ζωής του (επτά ετών).