226 οδηγοί πιάστηκαν από την Τροχαία Αττικής να κινούνται χθες 4 Ιουλίου, στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Από τις 226 παραβάσεις, οι 180 βεβαιώθηκαν μέσω καμερών και 46 κατά την πραγματοποίηση επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων.

Στην ανακοίνωση της Τροχαίας τονίζεται πως η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται.

Τέλος, η Τροχαία προειδοποιεί πως παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.