Abarth F595 με τεχνολογία από την Formula 4

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμη έκδοση του 595 παρουσίασε η Abarth. Πρόκειται για το Abarth F595 που φορά τον 1.4 T-Jet κινητήρα απόδοσης 165 ίππων με 230 Nm ροπής και προδιαγραφών Euro-6D Final. Ο κινητήρας αποτελεί το σύνολο στο οποίο βασίζονται για την κίνηση τους και τα μονοθέσια της Tatuus που χρησιμοποιούνται στον Ιταλικό και το Γερμανικό θεσμό “F.4 Championships Powered by Abarth Certified by FIA”.

Το γράμμα “F” στο όνομα του νέου μοντέλου αποτελεί αναφορά στη Formula 4, στην οποία η Abarth είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων. Το F595 έχει τελική ταχύτητα 218 χλμ/ώρα με τον κινητήρα να συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με ένα αυτόματο που συνδυάζεται με paddles πίσω από το τιμόνι. Οι επιδόσεις και στις δύο περιπτώσεις είναι παραπλήσιες, με την διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,3 και 7,4 δευτερόλεπτα με το χειροκίνητο και το αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχα.

Φέρει την εξέλιξη της εξάτμισης Record Monza, η οποία πλέον διαθέτει κάθετες απολήξεις, δύο από κάθε πλευρά, με την ενεργή βαλβίδα της να ενεργοποιείται από ένα κουμπί στο ταμπλό.

Διαθέσιμο σε εκδόσεις hatchback και cabrio, το Abarth F595 χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία σε χρώμα Rally Blue, όπως τα καλύμματα των καθρεπτών και τα εμπρός και πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα. Υπάρχουν μαύρες ματ ζάντες 17 ιντσών και στο εσωτερικό, υπάρχει η επιλογή μεταξύ των σπορ καθισμάτων της Abarth, ή των bucket καθισμάτων της Sabelt.

Η πίσω ανάρτηση διαθέτει αμορτισέρ της Koni με τεχνολογία FSD, με το σύστημα πέδησης να αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς με διάμετρο 294 χλστ. εμπρός και 240 χλστ. πίσω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...