Τον Απρίλιο του 2011, λίγο πριν την έκθεση στη Σανγκάη, η Μini παρουσίασε το Mini Inspired by Goodwood, ένα μοντέλο που βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή 1.000 αυτοκινήτων παγκοσμίως, και ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Mini με την Rolls-Royce.

Τι έκανε το Inspired by Goodwood ξεχωριστό; Το εσωτερικό του το οποίο το έχει επιμεληθεί η Rolls-Royce. Βασισμένο στο Mini Cooper S, εξωτερικά δεν διέφερε πολύ από το στάνταρ μοντέλο, με το μοντέλο να ήταν διαθέσιμο σε δυο νέα χρώματα, το Diamond Black (όπως αυτό που βλέπεις εδώ) και το Reef Blue. Ωστόσο, οι μόνες διακριτές διαφορές ήταν το καπό από το Cooper D (χωρίς την εισαγωγή αέρα του S), οι νέες ζάντες 17″ και τα απαραίτητα λογότυπα.

Το εσωτερικό, όμως, το είχε επιμεληθεί η Rolls-Royce. Γι’αυτό, υπήρχαν υψηλής ποιότητας δέρματα, ξύλινες επενδύσεις και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, ενώ η οροφή ήταν επενδυμένη με ειδικό ύφασμα. Ακόμα, τα πατάκια ήταν από μαλλί προβάτου, με το αυτοκίνητο να διέθετε πλούσιο εξοπλισμό, όπως ενεργά φωτιστικά σώματα Xenon, κλιματισμό, Park Distance Control και σύστημα ψυχαγωγίας Radio MINI Visual Boost, με hi-fi ηχεία της Harman Kardon.

Μηχανικά, δεν υπήρχαν αλλαγές σε σχέση με το Cooper S της εποχής, καθώς κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.600αρη twin-scroll turbo κινητήρας, απόδοσης 184 ίππων και 240 Nm ροπής, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 7.0 δευτερόλεπτα, με μέση κατανάλωση 5,8 λίτρα/100 χλμ.

Από τα 1.000 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν, τα 140 παραδόθηκαν στην αγορά της Αμερικής, με την τιμή του να ήταν υπερδιπλάσια του “απλού” Cooper S. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του τελευταίου ξεκινούσε στις ΗΠΑ από τα 23.100 δολάρια, ενώ η τιμή του Mini Inspired by Goodwood, από τα 51.300 δολάρια, με τις παραδώσεις του να ξεκίνησαν την άνοιξη του 2012. Ένα από τα 140 βρίσκεται προς πώληση μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας, και με μόλις μια ημέρα να απομένει για να ολοκληρωθεί το bidding, το υψηλότερο ποσό που έχει προταθεί την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι μόλις 10.000 δολάρια.