Η Red Bull διοργάνωσε μια εκδήλωση με δύο αυτοκίνητα να drifτάρουν στη πλατεία Sofiivska του Κιέβου της Ουκρανίας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, μιας εκτός του ότι οι διοργανωτές δεν είχαν λάβει τις απαιτούμενες άδειες, έθεσε σε κίνδυνο τους περαστικούς αλλά και έναν καθεδρικό ναό μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Τα δύο αυτοκίνητα έκαναν drift στη πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, που έχει καταγραφεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Κιέβου, Kostiantyn Usov, η Red Bull ζήτησε σχετική άδεια για να πραγματοποιήσει την εκδήλωση, αλλά οι αρχές της πόλης δεν την έδωσαν. Η Red Bull ωστόσο αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση νωρίς το πρωί, μη λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πεζών.

Επιπλέον, τα δύο αυτοκίνητα άφησαν σημάδια ελαστικών στα παραδοσιακά κίτρινα τουβλάκια της πλατείας, σε μια έκταση περισσοτέρων από 2.000 τ.μ. Οι διοργανωτές προσπάθησαν στη συνέχεια να αφαιρέσουν τα σημάδια των ελαστικών, αλλά δεν το κατάφεραν.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, με τις αρχές να εξακολουθούν να υπολογίζουν τη χρηματική αξία των ζημιών.