Αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο και ο 30χρονος τζουντόκα, Aramitsu Kitazono που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, προσπάθησε να περάσει μία διάβαση πεζών στο Ολυμπιακό Χωριό και κάτω από ανεξήγητες μέχρι στιγμές συνθήκες, χτυπήθηκε από το αυτόματο λεωφορείο της Toyota.

Το e-Palette κινούνταν με πολύ μικρή ταχύτητα, 1 ή 2 χλμ/ώρα, με τον Kitazono να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού. Ο ίδιος ήταν σε θέση να περπατήσει και μάλιστα αγωνίστηκε σήμερα το πρωί.

Οι αρμόδιες αρχές δήλωσαν:

Η υπηρεσία μεταφοράς με αυτόνομα λεωφορεία στο Ολυμπιακό Χωριό έχει διακοπεί προσωρινά και η λειτουργία τους θα ξαναρχίσει μόλις κριθεί ασφαλές. Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για όσους τραυματίστηκαν. Συνεργαζόμαστε πλήρως με την αστυνομία για την υπόθεση.

Η Toyota από την μεριά του δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει την δική της “ενδελεχή έρευνα” για τα αίτια του ατυχήματος. Ο CEO της Toyota, Akio Toyoda, είπε πως το όχημα είναι σταματήσει σε μια “T” διασταύρωση και επρόκειτο να στρίψει υπό τον έλεγχο του χειριστή, ο οποίος χρησιμοποιούσε το χειριστήριο του οχήματος, όταν το όχημα χτύπησε τον αθλητή.