Αυτόνομο λεωφορείο της Toyota παρέσυρε έναν Παραολυμπιονίκη στο Ολυμπιακό Χωριό

Σχετικά άρθρα

Αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο και ο 30χρονος τζουντόκα, Aramitsu Kitazono που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, προσπάθησε να περάσει μία διάβαση πεζών στο Ολυμπιακό Χωριό και κάτω από ανεξήγητες μέχρι στιγμές συνθήκες, χτυπήθηκε από το αυτόματο λεωφορείο της Toyota.

Το e-Palette κινούνταν με πολύ μικρή ταχύτητα, 1 ή 2 χλμ/ώρα, με τον Kitazono να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού. Ο ίδιος ήταν σε θέση να περπατήσει και μάλιστα αγωνίστηκε σήμερα το πρωί.

https://www.youtube.com/watch?v=NK41K6OJw6s

Οι αρμόδιες αρχές δήλωσαν:

Η υπηρεσία μεταφοράς με αυτόνομα λεωφορεία στο Ολυμπιακό Χωριό έχει διακοπεί προσωρινά και η λειτουργία τους θα ξαναρχίσει μόλις κριθεί ασφαλές. Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για όσους τραυματίστηκαν. Συνεργαζόμαστε πλήρως με την αστυνομία για την υπόθεση.

Η Toyota από την μεριά του δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει την δική της “ενδελεχή έρευνα” για τα αίτια του ατυχήματος. Ο CEO της Toyota, Akio Toyoda, είπε πως το όχημα είναι σταματήσει σε μια “T” διασταύρωση και επρόκειτο να στρίψει υπό τον έλεγχο του χειριστή, ο οποίος χρησιμοποιούσε το χειριστήριο του οχήματος, όταν το όχημα χτύπησε τον αθλητή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...