Ελαστικά χωρίς αέρα έχουν παρουσιάσει αρκετές εταιρίας, όλες όμως σε πειραματικό στάδιο. Η Bridgestone είναι μια από αυτές, και δήλωνε το 2013 ότι αυτά είναι σχεδόν έτοιμα για το αυτοκίνητο σου. Αν και κάτι τέτοιο ακόμα δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα σύντομα για τα αυτοκίνητα, η ιαπωνική εταιρία θέλει να βγάλει στην αγορά τέτοιας τεχνολογίας ελαστικά για ποδήλατα.

Με αφορμή τους φετινούς θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στους οποίους η Bridgestone είναι επίσημος χορηγός, η ιαπωνική εταιρία ελαστικών θα παρουσιάσει τα ελαστικά χωρίς αέρα, βασισμένα σε ακτίνες από ανακυκλωμένη θερμοπλαστική ρητίνη υψηλής αντοχής για στήριξη.

Τα ονομάζει Air Free και αυτός ο νέος σχεδιασμός ελαστικών χρησιμοποιεί μια μοναδική δομή ακτίνων πίσω από το πέλμα, λέγοντας ότι οι ρητίνες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των ακτίνων και του καουτσούκ συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων.

Τέλος, η Bridgestone αναφέρει ότι έχει αναπτύξει μεγάλα ελαστικά χωρίς αέρα ικανά να υποστηρίξουν βάρος 2.250 κιλών (ανά γωνία).